Ембиънт/даркджаз проектът The Lovecraft Sextet ще издаде нов албум през есента. Творбата се нарича „Miserere“ и е трето дългосвирещо издание на отрочето на Jason Köhnen.

„Miserere“ е най-дълбокият, мрачен и вглъбен образ на свръхпродуктивния композитор Jason Köhnen (Celestial Season, Bong-Ra, Mansur, ex-The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble). Работещ повече от 30 години в разнообразни стилове като дуум метъл, електронна музика, ембиънт, дроун и джаз, артистът поднася тази хипнотизираща нова творба. Тя е дяволската противоположност на оперния джаз ноар „In Memoriam“ и звуковото въплъщение на изследванията на Köhnen в областта на философията, античността и херметизма.

Композиторът коментира: „Miserere“ е музикалното потапяне в песни за покаяние. Вдъхновен е от Псалм 51, един от най-известните псалми, посветени на покаянието, познат на широката общественост основно заради италианския композитор от 17-ти век Грегорио Алегри.
Тази нова адаптация на „Miserere“ се скита в най-мрачните ъгли на човешката душа. Албумът е дуумджаз, безмилостно вплетен в атмосферата на блек метъла и грегорианското сопрано, съпоставено с нечестиви и плашещи крясъци. Творбата има за цел да открие най-мрачните части на човешкия дух. Със своите покаяние, скръб, траур и унижение, „Miserere“ се превръща в първата записвана някога дуумджаз Черна меса.“

Списък с песни:

01. Miserere [Opus I]: Occulta
02. Miserere [Opus II]: Domine
03. Miserere [Opus III]: Sanctum
04. Miserere [Opus IV]: Sacrificium
05. Miserere [Opus V]: Humiliatum
06. Miserere [Opus VI]: Libera

Първият откъс от албум се нарича „Occulta“ и можете да го слушате долу.

„Miserere“ излиза на пазара на 7-ми октомври чрез Debemur Morti Productions.