Ново ЕР от TAAKE

Норвежката икона на блек метъла Hoest хвърли малко позитивност в ада, който беше 2020 г., с пускането на два сплит албума на TAAKE, един с DEATHCULT (чрез Edged Circle Productions) и един с WHOREDOM RIFE (за Terratur Possessions) и сега, с изтичането на годината е обявено трето издание.

Новото EP ще обедини силите на TAAKE с HELHEIM и ще бъде последният от трите 10 инчови сплита. Озаглавен „Henholdsvis“, EP-то ще се появи в едноименния Dark Essence Records в Берген, дългогодишен лейбъл на двете групи, и е обявен за издаване на 5 март 2021 г.

За „Henholdsvis“ TAAKE са записали две нови песни, „Brotne Bein og Mannefall“ и „Ein Baat i Foss“, чиито текстове са по стихове на известния норвежки писател Arne Garborg (1851-1924). С тези нови песни, групата създава онзи блек метъл, за който феновете жадуват – мрачен, студен и груб.

HELHEIM, от друга страна, ще представи два кавъра. Първият е ремастерирана версия на „Heksesabbat / Witches Sabbath“ на EMPEROR, която първоначално се появи в трибютния албум „A Tribute to Emperor – In Honor of Icon E“ през 2012 г. и която сега е напълно ремастерирана. За втория от двата кавъра HELHEIM са избрали да тръгнат по много интересен път, като са записали съвсем различна и оригинална версия на “Orkan”, от албума “Noregs Vaapen” на TAAKE.

Записан от Bjørnar E. Nilsen (VULTURE INDUSTRIES, BLACK HOLE GENERATOR) в неговия Conclave and Earshot Studio в родния град на групите Берген и с обложката на H’grimnir, траклистът на „Henholdsvis“ е както следва:

1. Brotne Bein og Mannefall – Taake
2. Ein Baat i Foss – Taake
3. Orkan – Helheim
4. Heksesabbat – Helheim

„Henholdsvis“ ще бъде издаден на 10 инчов черен винил, както и на червен, бял и син винил, ограничени до 333 копия всеки. Той също така ще се предлага в цифров формат и вече може да бъде поръчан на следните адреси:

http://darkessencerecords.no/taake-helheim-henholdsvis/
Bandcamp Helheim: https://helheim.bandcamp.com
Taake bandcamp: https://taake.bandcamp.com

Официални ресурси:

TAAKEhttps://www.facebook.com/taakeofficial
HELHEIMhttp://www.facebook.com/helheimnorway
http://www.helheim.com

  1. #1 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 3 години)

    Ето този сплит си заслужава парите…На две култови банди от леденият север…Силни групи под крилото на култов лейбъл от мрачен град с история написана с кръв по летописите на метъл миналото,настоящето и бъдещето.

  2. #2 написан от zloba1 (преди 3 години)

    расизъм = направено от бог = ЗАКОН НА ПРИРОДАТА (= RAW BLACK METAL)

    • #3 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 3 години)

      Много правилно казано…Бяла раса и нашета музика…За нас децата на древните БОГОВЕ.

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото