Напусна ни Ники Луканов (ХОЛЕРА)

Един от доайените на българския пънк – Николай Луканов от ХОЛЕРА е починал в събота. Новината бе съобщена от Венци Мицов, който пише:

Още сутринта разбрах, но все още се опитвам да проумея…Ники Луканов, фронтменът и основен идеолог на “Холера” си е отишъл снощи. Не знам какво да кажа. “Холера” са единствената истинска, неподправена, автентична пънк група у нас. Именно за това те имат само един албум. И именно за това този албум е от огромно значение за цялата българска контракултура.
Сбогом, Ники! Пънко нема да умре!!!
Егати, наистина нямам думи…Егати…

Почивай в мир!

Холера e легендарна българска пънк група основана в София през 1987 г. Текстовете на песните са им хумористични и нецензурни, издали са 13 парчета в един албум, който излиза през 1995 г. Първият и единствен албум на групата се казва „Уплаши детенце“ и излиза на българския пазар в кофичка от кисело мляко (надписана като „Вкиснато мляко“), в която е поставена компактна касета. За времето си групата достигна за кратко нивата на групи като Контрол и Хиподил, но по неясни причини слезе от българската сцена, въпреки хилядите си фенове.

  1. #1 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 2 години)

    Според мен тази идея за касетата поставена в кофичка за кисело мляко беше иновативна не само у нас,но и в световен мащаб.Всички знаем след колко години се появиха дискове,плочи,касети,двд-а…поставени в разни други опаковки.Тази идея на Холера беше нещо като предвестник на бокссетовете.Все още си спомням как слушахме тази апокрифна касета…Светлина по пътя Ники…Жалко,много тъжно…Част от нашият ъндърграунд…Ще бъде помнен…

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото