Германската груув метъл шайка UNFORGED ще пусне на пазара дебютния си албум “Eye For An Eye” на 1-и октомври. Издател е Fastball Music, а творбата може да бъде поръчана тук. Групата представи втори сингъл от предстоящото издание – заглавната “Eye For An Eye”. Парчето е придружено от видеоклип, който може да гледате по-долу. Клипът е изработен от Kreativbüro Lapalomа

UNFORGED са създадени в Есен, Северен Рейн – Вестфалия. Всичките членове са израстнали в Рурската област и трупат опит в различни формации преди да се съберат през 2018 г. Бандата комбинира модерен метъл с елементи, оформени от водещите групи в бизнеса като METALLICA, PANTERA, TRIVIUM и SLIPKNOT. Най-общо казано, парчетата на UNFORGED включват малко хард, малко грууви мелодични елементи, припеви, които са подходящи за изпяване от страна на публиката на концерти и комбинация от мрачни и мощни изкрещявания с чисти вокали. По отношение на текстовете албумът описва житейската криза на съвременния човек, който се чувства изоставен, наранен или отритнат от обществото и за да си отмъсти, жадува да убива, но също така отчаяно се нуждае от любов.

Може да се каже, че “Eye For An Eye” е концептуален албум, който разказва история, започваща с песенна трилогия, която задава и основната тема на творбата – освобождаване от вътрешната болка. Първият сингъл “Serial Killer” (излязъл на 20-и август) описва безсмисленото желание на убиеца да убива, предизвикано от натиска на обществото. „Eye For An Eye“ е отговорът на това убийство – роднина на жертвата жадува за отмъщение и го постига, което представлява истинската справедливост. Песента е сърцевината на албума. Мелодичното интро се комбинира с натрупаните гняв и болка, изразени в текста и представени музикално чрез агресивен припев. В придружаващото видео историята е пресъздадена от актьори, бандата свири в изоставена фабрика, а болката струи от всяко ъгълче на помещението. “Antihero” затваря трилогията, тъй като отмъстителят трябва да се изправи пред правосъдието. 

Съдържание:

  1. Serial Killer
  2. Eye For An Eye
  3. Antihero
  4. Prior
  5. Scream For Me
  6. Unforged
  7. Fight For Your Life
  8. I’m Away