LOCH VOSTOK – приказка за двама крале и шведската стомана

 Едно интервю с Teddy Möller от шведската банда LOCH VOSTOК. Разговор за дърводелство, коктейли и спорт. А, да – и за метъл! Теди затвърди предварителните впечатления, че е изключително забавен и духовит събеседник. Малко ни е яд, че не се възползвахме от това и не му зададохме около 7 пъти повече въпроси.

 

В: Здрасти, Теди! Радвам се, че се съгласи да дадеш това интервю за Metal Hangar 18. Сега все едно съм те питал „Как си?“, пък ти си ми отговорил ‚Добре съм!“ и продължаваме по същество, хехе!

О:Разбира се, бро, “let’s fucking do this shit” !

В: Направихте ли си равносметка няколко месеца след излизането на „V: The Doctrine Decoded Review“? Как се прие албумът според вас?

О: Точно след като албумът беше завършен, аз имах да довърша и две други продукции, така че трябваше да приключа и това. Тогава започнахме да се приготвяме за турнето Progressive Assault с Leprous, Orkenkjott и Persefone. Албумът излезе когато турнето започна, но беше изпратен за ревюта около три седмици по-рано. Ревютата бяха луди! 99% процента от тях варираха от „велик албум“ до „най-добрия албум изобщо“, а останалите от тях, 1%, бяха от типа на „не го схващам, следователно това е най-лошата музика изобщо“, хахаха!

В: Обикновено повечето банди, да не кажа всички, твърдят, че техният последен албум за момента е най-добрият им. Вие на какво мнение сте?

О: Всъщност, аз виждам Dystopium и Doctrine като двете страни на една и съща монета, те са абсолютно невероятни и двата, разбира се! Ако не мислех така, по-добре да се откажа да създавам музика още утре. Reveal No Secrets има някои проблеми с продукцията, някои от песните са твърде дълги и скучни и ясно показва една група без посока, както и с нужда от промяна. Destruction Time Again е много як, както и Dark Logic.

В: Защо избрахте да заснемете клип точно по песента “Sacred Structure”?

О: Това беше избор на Fredrik Klingwall. Той наистина го искаше и останалите от бандата се съгласихме. Лично аз бих искал да заснемем видео към Navigator, което по мое мнение е „хит сингълът“ на Dystopium.

 

 

В: Какво наложи смяната на Nightmare Records с ViciSolum Productions и доволни ли сте от настоящия си лейбъл?

О: Nightmare не искаха да издадат Dystopium, така че нашият мениджмънт, Intromental, ни помогна да намерим Vicisolum, които са , без съмнение, най-добрия лейбъл, който можеше да намерим. Това е one-man-company /компания, задвижвана от един човек/, с воля и желание за работа като на някоя от големите компании, а и дистрибуцията е чудесна! Допълнително, Thomas (Hörnkvist) е забавен пич и е чудесно да си висим заедно!

В: Понякога си мисля, както, че и почти всичко вече е изсвирено в музиката, така и почти всички смислени въпроси са зададени в интервютата… И все пак, едно клише, би ли описал всеки член на групата с по една дума?

О: Да, не е нужно да изобретиш колелото отново, за да построиш чудесен автомобил! Аз крада много, най-вече от King Diamond, хахаха!

Teddy: МакГайвър/ MacGuyver (американски ТВ сериал); Klingwall: Мислител; Jimmy: Bathory; Lawrence: По-бързо!; Kupper: Траш. Това са първите неща, които ми идват наум.

В: Какво се случва с бандата в момента? В нея има хора, замесени и в други проекти, ще ни разкажеш ли по-подробно?

О: Jimmy e на турне, свирейки на бас с Isole и Ereb Altor, освен това той вече има и написани няколко идеи за следващия албум. Той се занимава и с активността на Loch Vostok в нета, така, че е зает със сигурност.

Klingwall и аз свирим заедно в Anima Morte, където Klingwall е един от двамата главни автори на музиката в групата. Албумът е почти завършен и може би ще бъде записан по някое време това лято.

Lawrence е пишещ и креативен както винаги, а Kupper пише материал за неговата нова, все още безименна, траш банда.

Аз съм зает в момента, на турне сме с F.K.Ü. – свиря на барабани там, както знаеш. Ние имаме нов албум, който ще излезе чрез Napalm Records през април – „4:Rise of the Mosh Mongers“. Свирим на много яки концерти, фестивали и др/ „and shit“.

В: Сред почитателите ви в България има немалко музиканти, или поне хора, занимаващи се с музика на любителско ниво. Ще споделиш ли малко информация за твоя “gear”?

О: Моят студио риг включава амп Peavey JSX с процесор TC G Major, през китарен кабинет Framus 4×12. Много стегнато и режещо! За концерти ползвам Peavey power amp, и обикновено взимам назаем какъвто 4х12 кабинет е наличен по клубовете. Използвам изключително, и наистина имам предвид изключително, а не го казвам само защото съм ендорсър, китари Fernandes Vortex Elite. Те абсошибанолютно управляват/They fucking rule (:P). Представете си най-добрата комбинация между стар Gibson Flying V и удобството на Ibanez. Китарите Fernandes просто са толкова добри, наистина здрави!

В: Кажи ни няколко думи за себе си извън групата? Имаш ли някакво хоби, интересуваш ли се от спорт, например?

О: Аз съм напреднал аматьор-дърводелец – ремонтирам барабани, мебели и обзавеждане, китари и басове, освен това създавам и ремонтирам разни винтидж щайги, сандъци и тн, плюс това – готвя like a motherfucker”! Всъщност пиша готварска книга сега!  Да добавим и че съм майстор на напитките/drinkmaster of doom, правя наистина яко Мохито, бро! Също така съм и наистина отдаден съпруг и баща. Спортовете са толкова гейски!

В: Благодарим ти, че отдели време и отговори на въпросите! Надяваме се скоро отново да ви видим в България. Последни думи за довиждане?

O: Това ли беше всичко? Добре тогава, благодаря, че бяхте заинтересовани от това, което един стар образ от Швеция имаше да каже. Опитайте това, „Томахок“ – 30мл водка, 10 мл кампари, 20 мл прасковен ликьор, всичко това във висока чаша и допълнете догоре с 7Up или Sprite. Слушайте Slayer. Enjoy!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото