Plini 2Виртуозният австралийски китарист и композитор Plini издаде първото си завършено LP „Handmade Cities“. През 2012-та, на 22 години, музикантът издава дебютното си EP „Other Things“, докато същевременно учи за архитект. Талантът и уменията му скоро привличат вниманието както на публиката и критиците, така и на големи имена сред най-добрите китаристи на нашето съвремие. Steve Vai казва за него: „Слушайки Plini, осъзнах, че бъдещето на изключителните китаристи е подсигурено.“

От 2013-та до 2015-та година младият музикант издава серия EP-та и сплит с друг талантлив китарист Sithu Aye. Plini обяснява, че композира и записва музиката си в собствената си спалня. През 2014-та година, 24-годишният китарист и студент по архитектура издава сингъла „Ko Ki“, с който цели да събере средства за построяването на обществена сграда в едноименното, много бедно градче в Камбоджа.

Plini

 

След последователното публикуване на три от песните от новия албум, на 26-ти август, 2016-та беше издаден и самият шедьовър Handmade Cities“. Музиката е изцяло композирана и изпълнена от Plini, като само ударните и бас китарата са записани от, съответно Troy Wright и Simon Grove. Несъмнено един от най-важните прогресив музиканти на австралийската сцена, Plini създава красивите си и емоционални рифове и многопластовото им звучене с изумителните си технически умения, като оставя слушателя без дъх и не оставя съмнение, че това е най-силният материал, който музикантът е записвал в албум.

Handmade Cities“ може да бъде закупен тук, а по-долу можете да чуете първия сингъл от него Electric Sunrise“.