Интервю с AUTHOR

authoremblemСамо след месец, на 25 юли София ще стане част от турнето на шведските дет метъл ветерани Demonical. Заедно с тях ще пристигне и финската група Author, която всъщност е one man band проект, движен от китариста „J.V“. Този факт някак ме загложди и го потърсих, за да разкаже малко повече за себе си. Не беше многословен, но затова пък, мисля, достатъчно изчерпателен за човек, предпочитащ да остане в сенките. Вижте сами.

Satania: Здравей и честит Мидсъмър! Първо разкажи ми за проекта. Author.

A.: Хм. Около 2013г. бях на репетиции на мои приятели и ми дойде идея, че искам да правя музика сам. Това е толкова дълга история, че нямам правилните думи за това, предполагам.

S.: Тъй като пректа е one man band името Author е обяснимо, може би. Все пак защо избра това име? Вероятно има по-дълбок смимсъл.

A.: Всъщност това е главната причина. Това също е дума с много значения, особено ако я превеждате на фински и това е досадно според мнението на някои хора. Но когато нещо те тревожи го запомняш. Е, хаха. Всеки може да го тълкува както иска. Останалото за произхода ще запазя за себе си.

S.: Защо реши сам да твориш музиката си?

A.: Защото през 90-те (особено норвежкият) блек метъл/ът винаги е бил много близо до сърцето ми така, както го виждам днес няма много хора, които да пазят наследството, ако ме разбираш. Аз мразя демокрацията, когато правиш нещата сам, взимаш това, което искаш и няма други готвачи, които да разбъркват супата.

S.: Дебютният ти албум е наистина страхотен. Разкажи ми повече за процеса на създаването и записването му?

A.: Хм, наистина не знам какво да кажа за процеса. Записвам рифове винаги, когато имам вдъхновение, а след това просто започвам в някакъв момент да сглобявам частите заедно. След това записвам всичко отново след като пъзелът е готов.Някои песни са готови за седмица, някои отнемат месеци преди да съм удовлетворен. Това е начинът, по който направих „Lopun Alku“ и ще го правя за в бъдеще също.

S.: Участват ли в записите му други музиканти освен теб?

A.: Само барабанистът „J.W“ и причината е, че моите умения с барабаните на този етап са ужасни.

S.: За какво се разказва в песните ти?

A.: Отношението ми към смъртта и ада тук на земята, а също и в главите ни. А също и любовта хаха.

S.: Кои са твоите вдъхновения? От какво черпиш енергия и идеи за музиката си?

A.: Хмм най-вече когато съм ядосан. Музиката не е толкова лична, но поставям тази омраза/гняв и разочарования върху грифа. И разбира се понякога получавам идеи от слушането на музиката на други групи и т.н., както всеки прави предполагам.

S.: Съвсем скоро ще тръгнеш на турне с Demonical. Имал ли си други концертни изяви?

A.: Във Финландия направихме 7 концерта тази година, две то тях с Demonical и Isvind. Е, ние направихме много шоута заедно с Demonical, като например европейското турне миналата година.

S.: Как се случват нещата на сцената? Какво представлява едно шоу на Author?

A.: Трябва сами да го видите :)

S.: С кои музиканти представяш музиката си на живо?

A.: С мои близки и доверени приятели.

S.: Знам че издаде албума си в началото на тази година и може би все още е рано, но работиш ли върху нова музика и какви са плановете ти за в бъдеще?

A.: Да издам следващ албум 2018-2019. Може би да издам една или две песни от него тази година след Eastern Invasion tour. Нахвърлям и записвам рифове всеки път, когато имам време, така че имам много материал за в бъдеще… :) Но не искам да бързам с това, искам да правя добра музика във времето. „Качество“ наместо количество.

S.: Как си представяш България?

A.: Мисля, че ще бъде страхотно. Надявам се хората да харесат живите ни изпълнение, но ще видим тогава.

S.: Твоето заключително послание. Какво би искал да кажеш на българските феновете?

A.: Пожелавам им страхотно лято и ще се видим на концертите!

S.: Благодаря за интервюто! Ще се видим скоро в София!

A.: Thank you! We’ll do! Kippis Perkele!

  1. #1 написан от miroslav (преди 12 месеца)

    Да запазиш духа на миналите величия.Браво и успех.

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото