Хърватските даркуейвъри No No Instigator с концерти в София и Пловдив

No_No_Instigator_121/07/2017 (петък) – 21:30 – София, клуб Live & Loud (ул. „Позитано“ 8)

22/07/2017 (събота) – 21:30 – Пловдив, Bee Bop Café (ул. „Гладстон“ 1)

БИЛЕТИ в системата на EpayGo и на касите на EasyPay в цялата страна:

*** За София: от 8 и 11 лв, на входа в деня на концерта – 13 лв.

*** За Пловдив: от 5 лв, на входа в деня на концерта – 7 лв.

 

Тройната коалиция Alarma Punk Jazz, Neu Berlin и Live & Loud открива летния дарк/пънк/уейв сезон този петък (21/07, от 21:30ч.) с две много специални групи:

No No Instigator е трио от Загреб в най-добрите осемдесетарски и деветдесетарски традиции, на което обаче съвсем не му липсват и свежи идеи, съзвучни по-скоро с катастрофалния XXI век, в който на всички ни е отредено да завършим живота си (един ден). Първият им албум ще бъде готов наесен, а дотогава им предстоят над 30 концерта – цяло балканско турне и доста концерти на запад от екс-югославските ширини (Швейцария, Германия и пр.). В звученето им могат да бъдат открити всякакви познати влияния – Joy Division, The Cure, Front 242, Kraftwerk, Dobri Isak, Šarlo Akrobata, Paraf и т.н., а познанството си с тях дължим на нашия добър приятел и дарк-уейв/рокендрол легенда Горан Лаутар, който в началото на миналото лято също профуча през София и Пловдив с проекта си Neon Lies.

Това, че No No Instigator са от същата кръвна група като Neon Lies, е несъмнен факт, имайки предвид и факта, че освен авторските си песни, на концерти често се представят и със свои аранжименти на някои от най-големите ъндърграунд хитове на Neon Lies като емблематичната песен Sex Without Faces. Иначе имат и песен посветена на ъдърграунд-иконата Лидия Ланч, песни за въображаеми котки, които са по-добри приятели от въображаемите приятели, песни за липсата на талант и въобще интересни истории за разказване, които съвсем не са в конфликт с импулса да подскачате като луди на техен концерт.

https://nonoinstigator.bandcamp.com/releases

https://www.facebook.com/NoNoInstigator

Absolutno_nachinaeshtiСпециалните гости на софийския концерт на хърватите този петък в Live & Loud са „Абсолютно Начинаещи“. Те, разбира се, въобще нямат нужда от представяне. От дълго време чакахме легендарната група на Симеон Воев и Константин Гюров да се появи в афиша на „Аларма“ – и ето я на: в обновения състав, в който работят вече половин година и в който подгряваха She Past Away през януари. Със сигурност ще чуем и някои съвсем нови песни.

https://www.facebook.com/AbsolutnoNachinaeshti

Пловдивският концерт на No No Instiugator на следващия ден (22/07 – събота) е в Bee Bop Café и е една от последните ви възможности да се позабавлявате с качествена инди/пост-пънк/даркуейв музика на живо преди големите августовски жеги да се настанят трайно между тепетата.

Вратите и двата дни (и в двата града) отварят в 21:30ч., а началото е някъде около 22:30ч.

FACEBOOK-събитие за София

FACEBOOK-събитие за Пловдив

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото