Родният музикант с артистичен псевдоним Ivo Icehard издаде своето дебютно ЕР на 09 февруари. Двадесетминутният опус е изцяло подвластен на прогресив/пауър/симфоник метъла и е разделен на четири части. „Beyond The Cloud Of Oort“ е отнел две години от живота на Ivo, за да достигне търсения от него завършен вид. По-долу можете да чуете целия материал. 
1. Perihelion
2. Trajectoria
 
3. Defying Gravity
 
4. Aphelion

Ето какво споделя музиканта за него:

Първите ноти от ЕР-то „Beyond The Cloud Of Oort“ бяха написани през ранното лято на 2019, когато отделях твърде много време в слушане на албума „Handmade Cities“ на Plini. Особено вдъхновен от „Electric Sunrise„, реших и аз да напиша нещо подобно и така се зароди идеята, която прерасна в „Trajectoria„. Първоначално нямах идея каква да бъде темата на тази песен и мислех да я дам за Azanthys, но това така и не се случи, а от там тръгна и разпрата със „соловите проекти“, която доведе до напускането ми. Както и да е, с групата имахме идеи за концептуален албум на тема Слънчевата система. Бидейки още от малък изключително запален по Космоса и всичко в него, реших и аз да приложа тази тема в свой собствен албум/ЕР. От там всъщност дойде и идеята да кръстя вдъхновената от Plini песен „Trajectoria“ и вече имах основа, около която да градя.

По траекторията на една планета около звездата ѝ има две точки, наречени перихелий (най-близка до звездата) и афелий (най-далечна от звездата). Логично, приложих това към идеите ми и така се зародиха „Perihelion“ и „Aphelion„. До ден днешен смятам „Aphelion“ за най-добрата ми композиция изобщо, което може и да изглежда малко особено, защото е доста различна от нещата, които обикновено пиша. Може би затова толкова много се гордея с нея. А „Perihelion“ е може би най-сложната ми песен от техничарска гледна точка, главно защото е една от много малкото ми песни, в които ползвам sweep picking – техника, с която все още изпитвам затруднения.

Колкото до „Defying Gravity„, тя съдържа частица от старото ми аз в себе си и тя е доминиращото пауър метъл усещане. Тя е нещо като stepping stone между перихелия и афелия и придава завършеност на цялата творба. Аз лично не бих си представил ЕР-то без нея и много се гордея с финалния ѝ вариант.

Малко повече за музиканта.
Ивайло Триов с  псевдоним –
Ivo T. Icehard (или само Ivo Icehard) е на 20 години.  Свири на китара от почти 10 години, като от толкова и пее. Не са му чужди бас китарата, кийбордите и барабаните.
През 2017 г. се  присъединява към  проект, който в последствие се превърна в прогресив пауър метъл групата
Azanthys. След няколко концерта в рамките на 2019 и 2020 и готов материал за албум,  напуска групата. 

Освен Azanthys, през 2019 е част от алтърнатив рок групата Flowers In A Sink, където свири на барабани до началото на 2020 година. .

В момента се изявява като солов изпълнител и възнамерява да продължи със записите.