CONCRETE – Chambers Of Afterlife (2015)

cover

Родните надежди CONCRETE издадоха втория си албум  ,,Chambers Of Afterlife’’ през октомври със съдействието на Rebirth The Metal Productions (лейбълът, отговорен и за ,,Еugenic Wombs’’ на ENTHRALLMENT), а яката sketchy обложка е дело на Ангел Иванов.  С новото си издание шуменците призовават още пъклени рифове от преизподнята, съпровождани от гробовни вокали и кънтящи (но не в лошия смисъл) барабани.

Първата (и най-иконична за албума) песен ,,Tied to the Pyre’’ започва бавно и смазващо, разгръщайки се постепенно и кулминира в кървава касапница. В следващите композиции също се забелязват онези ,,игриво’’ злобни пасажи, така жизненоважни за олдскул дет гозбата. Доста от песните стоплят мрачната ми душа, сред които ,,Dreaming in Innsmouth’’ и ,,Resurrection Through Ingestion’’. По всичко си личи, че момчетата са вдигнали летвата – в песните е вложена мисъл (доколкото е нужна такава), а самото звучене е много по-качествено и балансирано. Едно от негативните неща, обаче, е отсъствието на особено темпово разнообразие, което създава усещането за монотонност, без всъщност да има такава.

CONCRETE са една от онези български групи, които по нищо не отстъпват на чуждестранните си събратя. За родните банди никога не е било лесна задача да се реализират и утвърдят като име – няма червен килим, по който да крачат безпрепятствено; всяка крачка напред е с цената на много кръв, пот и нерви. Именно затова трябва да оценяваме подобни семена, покълнали в неприветливи условия.

За почитатели на CANNIBAL CORPSE; MORBID ANGEL; DISMEMBER; ENTOMBED; MASSACRE

Оценка: 8/10

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото