CONCRETE – „Ethereal Atrocities“ (2021)

Днес, 25-ти септември, е премиерата на новия албум „Ethereal Atrocities“ на родните дет метъли CONCRETE. Това е четвъртият им пореден албум и първият с новия барабанист Павлин Николов. Обложката на албума е дело на Ангел Иванов (Angel Ivanov Art) – впечатляваща маслена картина, а отговорни за разпространението му са немските Rebirth the Metal Productions (RTM-Productions). Накратко за бандата – момчетата от CONCRETE стартират още през 2011-та година и от тогава прогресират и покоряват върховете на дет метъл сцената у нас. Към настоящия момент, съставът на бандата е следния – Калин Колев (китара/вокали), Петър Димитров (китара), Живко Стоянов (бас) и Павлин Николов (барабани).

Слушайки албума, е изначално трудно да пропуснем нотката на олд скул дет метъл, която се прокрадва, обгръща и запленява всички парчета от новата творба на родните CONCRETE. Създава се впечатлението, че момчетата не желаят да се отделят от корена на дет сцената и предпочитат да разгърнат музикалните си умения там. Това е доста интересен и изключително впечатляващ фактор, имайки предвид факта, че доста банди с времето успяват да изменят стила си. Слушайки стари парчета на CONCRETE, определено мога да кажа, че при тях това не е случая – изградили вече своят собствен стил на базата на класиката, те избират да го задържат.

По отношение на парчетата в творбата, случайно или не, изборът на„Thinning the Veil“ за начало, определено изиграва ключова роля. Песента сякаш обединява в себе си всички елементи на „Ethereal Atrocities“ и успява да подготви слушателя за цялостното съдържание на албума. „Crowning the Grotesque“ пък успява да ни въведе в един мрачен, мистичен свят с известно хорър усещане. Рифът на тази песен със сигурност би представлявал добър фон за творба на някои от големите имена в литературата на ужаса на 20 век. Вокалите също са интересни – от самото начало, те бавно ескалират до изключително бързи и агресивни. В „Into Lifeless Slumber“ интрото е почти зашеметяващо и неочаквано, а рифът след това е силно запомнящ се. Като цяло бих препоръчала този албум на всеки дет метъл фен, особено на тези, които намират себе си в класиката.

„Ethereal Atrocities“ е достъпен за слушане както на диск, така и дигитално, а дискографията на бандата може да бъде намерена в повечето платформи за музика. Повече информация за CONCRETE може да намерите на тяхната Facebook страница.

Съдържание:

1.Thinning the Veil

2.In Darkness They Exist

3.Crowning the Grotesque

4.Omnivorous Eradication

5.Into Lifeless Slumber

6.Thorns In Utopia

7.Symbiotic Hatred

8.The Strain-Ridden Kind

9.Cinder Deity

  1. #1 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 7 месеца)

    Банда която с МРАЧНО сърце мога да определя като НАША-РОДНА ГОРДОСТ!!!ЗАДЪЛЖИТЕЛНА МАШИНА ЗА ВСЕКИ ЗАКЪРМЕН С DEATH METAL ЗАКАЛКА.По звук и усещане ми напомнят за СЛАВНИТЕ и ВЕЛИКИ ДНИ НА РОДНАТА СЦЕНА ПРЕЗ 90-те когато метълът все още беше музика правена от гневни хора за гневни такива…Когато феновете масово купуваха музика и търсеха такава по всевъзможен начин….Когато мъжете БЯХА МЪЖЕ(и чукаха ЖЕНИ и носеха панталони),а жените БЯХА ЖЕНИ(и правеха палави движения по нашите мъжки „вулканични“ оръдия…на „труда“…)…Чакам с нетърпение дните когато всичко ще си бъде по старо му…И след седмица-две Калин ще ми го изпрати заедно с мърч към него.Които човеци се кефят на брутална музика задължително ТРЯБВА да си го купят…Стига салфетки и мазни паразити,време е за БРУТАЛНА МУЗИКА В този брутален и гаден свят…

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото