ETERNITY’S END е неокласически пауър/прогресив метъл група формирана от китариста Christian Muenzner (ALKALOID, ex-OBSCURA, ex-NECROPHAGIST). Той споделя:

След като приключих работа по втория си солов албум „Beyond The Wall Of Sleep“ осъзнах, че още не съм осъществил една от целите си – да формирам група, която да свири стила музика, в който се влюбих за пръв път, а именно неокласическия пауър метъл. Последните две години написах около 10 парчета за дебютния албум „The Fire Within„, който бе продуциран, миксиран и мастериран от Per Nilsson от SCAR SYMMETRY. С гордост обявявам, че вокалист на групата ще бъде Ian Parry (ex-ELEGY, CONSORTIUM PROJECT). Фен съм му от малък и за мен ще бъде голяма чест да изпълнява песните, които аз написах. Феновете няма да бъдат разочаровани.

Бандата е започна кампания за набиране на средства, с които да си платят продуцирането на творбата. Освен това групата пусна части от песните на албума онлайн, за да може феновете да придобият представа за какво става дума. „The Fire Within“ ще излезе през март.