За първи път – Рок Фест „Жега в сърцето на легиона“ Свищов

plakat nove fest svishtov2015За първа година в Свищов ще се проведе рок фест по случай петата Нощ на музеите, която организира историческият музей в крайдунавския град. Три групи, от различни области на тежката музика ще разтърсят и вдъхнат живот на античния римски легионен град НОВЕ. Това са In Dying Moments от Шумен, Tortilla Flat от София, а град Свищов ще бъде представен от местните Blaast. Датата е 16-ти май 2015, а фестивалът носи името „Жега в сърцето на легиона

За тези, които не са посещавали мястото на събитието – Римски легионен лагер се намира на 3 км. източно от Свищов  – най-добре проученият военен лагер, разположен в граничната територия на някогашната Римска империя. Нове е основан на брега на река Дунав като военен лагер на VІІІ Августовски легион около 45 г.н.е. Лагерът се състоял от наблюдателни кули и крепости, в които били настанени военни части – кохорти и легиони. Днес лагерът е реконструиран и е атракция за посетителите на града.

Специално участие в програмата ще вземе и групата за исторически възстановки „Legio I Italica“

Входът е СВОБОДЕН и ШИРОКО ОТВОРЕН за всеки, който желае да присъства на концерта и историческата реанимация. Програмата е с начало 19:30 ч, но посетителите са добре дошли и от по-рано, а след края на шоуто, купонът продължава с афтър парти в клуб „Disorder“.

Организатор на събитието е „Исторически музей – Свищов“ и се осъществява със съдействието на „Община Свищов“, „Винпром – Свищов“, ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ и клуб „Disorder“.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото