New Wave Of Bulgarian Metal – Кои сa IN DYING MOMENTS?

 Добре дошли в поредното издание на рубриката ни New Wave Of Bulgarian Metal. В това издание ще ви запознаем с шуменската метълкор банда IN DYING MOMENTS. По-долу можете да прочетете кратко инфо за групата, както и интервю с тях. Също така в края на интервюто, можете да чуете и новият албум на групата – “The Return

 IN DYING MOMENTS са метъл/метълкор банда от Шумен, формирана през 2010та година от настоящия им китарист Лъчезар Коломбо и настощия им барабанист Георги Николаев. През 2011та година изнасят няколко концерта из страната, а през 2012та издават две EP-та – “All That’s Left“ и много скоро след това “Forgiveness’‘. След издаването, подписват с американския лейбъл Project Records , и през 2013та, след напускането на вокалиста им Дани и клавириста Денислав Ангелов, издават първия си дългосвирещ албум “Deep Ocean“. По време на работата си по него, Лъчезар поема вокалите, а в състава, на клавири се присъединява Бери,  на китара Константин, а малко по-късно и Габриел.  Бандата има няколко участия из България през 2013та в подкрепа на албума си, след което си взимат дълга почивка, през която обаче подготвят нов албум, който е предвиден да излезе през 2014та, чрез новият им лейбъл Drop A Records. “Through The Reality“ се появява на бял свят, но бандата преминава през няколко трудни месеца, в които състава отново се променя. Бери напуска бандата, както и Габо. Лятото на 2014та групата събира отново сили, стари членове се завръщат, нови се присъединяват и IN DYING MOMENTS започват подготовка по нов албум и участия. През януари 2015та, излиза “The Return“ , а бандата се завръща с нови сили и продължава развитието си.

Кои са IN DYING MOMENTS?
Дани (Danny Suicide) – Вокали
Лъчезар (Лъчко) – Китара
Константин (Коко) – Китара
Венелин (Венко) – Бас
Георги (Гошо) – Барабани

Здравейте момчета! Как е?
Коко: Здрасти! Благодаря, супер!
Лъчо: Чест и почитания!

Наскоро издадохте новият си албум “The Return“. Разкажете ни малко повече за него. Завръщане към какво?
Лъчо: “The Return“ е заглавие, което може би звучи претенциозно, но ние искахме нещо точно такова. Завърнахме се след дълга пауза и по време на тази пауза имахме доста проблеми помежду си, но ето че успяхме да ги решим и сме отново back in the game. Самият албум съдържа стари песни от “All That’s Left“ и “Forgiveness“ – презаписани и с някои нови елементи,  но няма нови парчета. Това е защото 2010та и 2011та година бяха много силни за бандата и искахме да усетим отново същата енергия от онези години.

Коко: Всъщност, аз чак сега усещам енергията и някои песни свирих за първи път, тъй като се присъединих по – късно, но аз съм им фен от тогава и знам за какво меле става дума.

Планирате ли нещо по-мащабно откъм концерта дейност, за да промотирате творбата?
Коко: Вече имахме няколко концерта в Шумен, надяваме се на още доста до края на годината и в други градове. Работим по въпроса.

Зад гърба си имате друг дългосвирещ албум и 3 ЕР-та. На какво се дължи издаването на 2 албума и 3 ЕР-та в рамките на 5 години?
Лъчо: Когато имаме концерт правим много репетиции, когато нямаме концерт, също правим много репетиции. На тези репетиции винаги се появява нещо ново от случаен jam. Ние искахме да запазим всичко, което ни дойде наум и изведнъж – 3 EP-та и 2 дългосвирещи албума.

Коко: Дори в момента, когато свирим, имаме 4 демота на нови песни и мислим да продължим с тази дейност. Дано да няма край!

Музиката на IN DYING MOMENTS носи ли някакво послание и ако да, какво?
Лъчо: Има някои песни, които наистина носят послание важно за нас, и удобно за правене на готини метъл лирики. В “Through The Reality“ текстовете бяха доста лични.

Коко: За тези 4 демота, имаме малки откъси текст, но мислим, че вече знаем каква ще е идеята и може би това ще бъде вторият много личен албум.

Кое е нещото, което е крепяло бандата ви през тези 5 години? Каква е движещата сила във вашата банда?
Коко: Няма как да не прозвучи банално, но – ПРИЯТЕЛИ СМЕ! Когато не харесваме нещо, което другият прави – казваме го, когато ни харесва – също казваме. Правим компромиси и се подкрепяме. Другото е музиката, както и мечтите ни. Олигофренията ни също ни сближава.

А доволни ли сте от постигнатото до тук?
Коко: Разбира се, иначе нямаше да продължаваме. Разбира се, искаме много повече, но сме си щастливи.

Кои са IN DYING MOMENTS извън музикалната сцена? С какво се занимавате?
Лъчо: Аз съм студент, както Дани и Гошо. Прибирам се за уикенда, да се видя със семейство и приятели и за по някое купонче.

Коко: Ние с Венко още учим, няма как. Аз съм си тук цяла седмица, но купончетата винаги си ги има.

А занимавате ли се с други банди, освен с IN DYING MOMENTS?
Лъчо: Преди година започнах проект, който се казваше AS WE ALL CAME. Отначало беше планиран като солов проект, но по – късно се превърнахме в банда. На практика си бяхме IN DYING MOMENTS, но с някои промени. Дори издадохме албум, който се прие доста добре из нета – “Inner Rust“.

Какво искате да постигнете чрез музиката, която правите? С какво искате да се отличите сред останалите банди на сцената?
Коко: Искаме да правим стандартна метълкор музика, която обаче да има IN DYING MOMENTS почерк. Да се отличим е изключително трудно, и почти невъзможно. Просто всичко вече е измислено… Дори на челни стойки да свирим ще бъде демоде. Всъщност, не видях някой да го правил. Може това да е ключът ни към голямата сцена !

Говорейки за сцената, какво е мнението ви за разрастващата се в последно време българска метъл сцена?
Коко: Доста е забавно да се запознаваш с нови БГ банди по фестивали. Всички сме на едно ниво и ставаме доста добри приятели. Трябва да се гордеем с бандите в България. Всички се стараем много и правим стойностна музика.

Дойде време и за последният ни въпрос. Кажете нещо на феновете ви и читателите ни. Какво е вашето послание за тях?
Лъчо: Нямаме какво друго да кажем освен да подкрепят българската метъл сцена , да останат “trve metal“ и да се пазят, защото батките стават все повече.

Коко: Ако ни слушат и музиката, също би било супер.

Благодаря за съдействието и до нови срещи!
Благодарим и ние и до скоро !

in dying moments

 Благодарим на всички за отделеното внимание! Ще се видим следващата седмица!

 Всеки, който желае да следи случващото се около бандата, може да направи това на тяхната Facebook страница. Всичко, което трябва да направите, е да цъкнете ето тук.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото