Програма за месец май в клуб Disorder

Лятото наближава, а месец май е изключително силен за почитателите на тежката музика в Свищов, или по- конкретно в клуб „Disorder“.

Обявени са пет събития (две от които с международно участие) – общо десет групи, както и първият за града Рок Фест.

Месецът ще открият двете чешки групи Anime Torment и Drom. Те ще разтърсят Свищов на 02.05, а концертът е част от съвместното им европейско турне „No Hope For The Afterlife Tour 2015„.

На 9-ти май в клуб Disorder ще гостуват софиянците Coprostasis. Това ще бъде първото посещение на столичната банда в града. Заедно с „копромафията“ ще забият и домакините от група Blaast.

До сега крайдунавският град не е имал свой фестивал на тежката музика, но ето че тази година, той е факт. Основен организатор на събитието е историческият музей в града и се осъществява със съдействието на Община Свищов и клуб Disorder. Мястото е легионният град НОВЕ, който се намира на 3 километра източно от града, а датата е 16.05.

На феста ще забият – In Dying Moments (Шумен), Tortilla Flat (София) и Blaast (Свищов). Специално участие в програмата ще вземе и групата за исторически възстановки „Legio I Italica“. Входът е СВОБОДЕН и ШИРОКО ОТВОРЕН за всеки, който желае да присъства на концерта и историческата реанимация.

На 21-ви Май идва ред и на следващото международно участие в клуба. Две групи пристигат от далечната Финландия като част от турнето им из Източна Европа. Това са Ovenizer и Vomitrip. От българска страна съпорт ще са свищовските блек метъли Matubes, които на скоро направиха своя дебют именно в този клуб.

Този силен месец ще бъде закрит с концерт на родната рок група Българи. Те ще гостуват в Свищов на 30.05.

11185850_10204410620772070_2086078885_n

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото