Wolf Hoffmann – Headbangers Symphony (2016)

Метъл и класическа музика – една комбинация, която въпреки привидната разнопосочност върви ръка за ръка от дълги години. Не малко са примерите, с които виртуозни музиканти претворяват класическите композитори.

Wolf Hoffmann – китаристът, който нееднократно е залитал в тази посока, отново извади солов албум – „Headbangers Symphony“. Това е вторият му студиен албум в тази насока, след „Classical“ от далечната 1997-ма. Деветнадесетте години не са променили нито качеството, нито стила и хъса на музиканта. Типичният Accept риф среща и предизвиква на двубой Бетовен, Мусоргски, Бизе, Вивалди, Моцарт, Чайковски и Бах. Пълният списък с произведения можете да намерите по-долу.

„Нощ на голия хълм“ звучи както винаги внушително, дори и сред китарните импровизации на маестро Hoffmann, който не забравя да мине от едната в другата крайност и да разнообразни бързотемповите резачки с лирични пасажи.

Задължителен албум за почитателите на инструменталния хеви метъл.
Wolf Hoffmann Headbangers SymphonyWolf Hoffmann – Headbangers Symphony

(Nuclear Blast)

01. Scherzo (Beethoven)
02. Night on Bald Mountain (Mussorgsky)
03. Je Crois Entendre Encore (Bizet)
04. Double Cello Concerto in G Minor (Vivaldi)
05. Adagio (Albinoni)
06. Symphony No. 40 (Mozart)
07. Swan Lake (Tchaikovsky)
08. Madame Butterfly (Puccini)
09. Pathétique (Beethoven)
10. Meditation (Massenet)
11. Air on the G String (Bach)

 

Оценка: 9/10

 

 

  1. #1 написан от ........... (преди 3 години)

    Невероятен албум! От Night on Bald Mountain, Pathétique и най-вече от Scherzo ми се изправя косата! Винаги съм си мислела, че Scherzo си е чист хеви метъл за времето си и Хофман го доказва! Обожавам го този човек! Чакам го на 10 март да ни откъсне главите в София!

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото