WHIPLASH удариха Солун


Tony Portaro

WHIPLASH в Солун – много ясно, че ще отида … Вероятността да минат през България клони към нула, то с тая ни концертна култура, дето имаме едва ли и 30 души ще се съберем на техен концерт, та кой ли и ще се занимава да ги кани, ‘ма както и да е де. 300-те километра до Солун не се усещат и в 5 следобяд бяхме в центъра на града – шматкане, бири и яко метализъм на където и да се обърнеш. Само факта, че по улиците срещаш толко много фенове е достатъчен за успеха на всеки концерт в Гърция. Ние си мислим, че в България сме яката публика, но те са много, а и както се оказа по-късно вечерта са не по-малко луди от нас.В 19:30 пред клуба се бяха събрали доста хора, но явно и там го има същия синдром, като в България – да не се влиза за подгряващите групи, а да се пийва навън бъбрейки си с познати и непознати …. Мaлко след 20:00 часа концерта започна, обаче първата група ASTRAROT едва ли е свирила пред повече от 20-30 души, но след сета си излезнаха навън и раздадоха на почти всички все още не влезнали CD-R с демото си „Born To Die“.

За втората група STAGE DIVE вече бях вътре. Агресивен death/thrash, леко пого пред сцената, прииждаща публика – екстра загрявка за WHIPLASH.

След тях на сцената се качиха INFEST – много досадни ми дойдоха с странния си метълкор, пък и публиката замря, даже и кавърите на S.O.D. и на Countess Bathory на VENOM не промениха това. След кратко суетене из сцената светлините изгаснаха и …. WHIPLASH удариха яростно. Публиката завря и закипя, а охраната бяха като регулировчици на сцената, контролирайки безкрайния stage diving.

WHIPLASH

WHIPLASH

Tony Portaro ни показа какво е thrash metal агресия и ни разходи из цялото им творчество. Е обещаното изсвирване на целия дебютен Power & Pain не стана, което за мен лично беше леко разочароващо, но всичко останало беше на ниво. Не беше и толко голям проблема с китарата на биса – Nailed To The Cross, като се има впредвид неспирния поток хора, който преминаваше през сцената по време на целия лайв. Такъв концерт на WHIPLASH в България няма как да се получи, а и не само на тях … все на някой деня няма да му е подходящ, все на някой гъстотата на концертите ще го притеснява финансово, все на някой ще му пречи, че организатора е еди-кой си, залата или клуба еди-какви си … В Солун на WHIPLASH имаше хлапета по на 12-13 години, имаше и 40-50 годишни, които отдавна са били на 12-13, но бяха в погото …

Галерия със снимки на WHIPLASH.

Галерия със снимки на INFEST.

Галерия със снимки на STAGE DIVE.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото