We are going to Мъглиж! Новини за фестивала.

Рок фестивалът в Мъглиж, който се провежда за първи път тази година, стартира със солиден line up от 9 групи от страната и чужбина.
Общо 3 групи ще представят региона, това са Arm The Homeless от Казанлък, Invidia и Ivo Ruev Band 69 от Стара Загора. Placid Revival са гости от Берлин, а имената на останалите групи са добре познати на рок феновете в България: The Pomorians, Млък!, Sepuko 6,  Downslot и Fyeld.

Местните групи ще открият фестивала.

Първи на сцената ще се качат Arm The Homeless. Една сравнително млада група от Казанлък, която вече има няколко участия на утвърдени фестивали. На международният фестивал в  Несебър през 2011 Виктор Маринов печели първо място в категорията барабани, а на фестивала „Акад. Марин Големинов” в Кюстендил през 2012 Димитър Христов е отличен за най-добра китара. Момчетата работят усилено над нови авторски песни и на 07 септември ще представят дастойно града си.
След тях сцената ще щурмуват Invida. Стила на старозагорската банда се характеризира с доста тежък саунд, бърз и плътен ритъм и мелодични, запомнящи се китарни рифове. Групата е позната на феновете предимно от своите клубни участия, като набира все повече популярност, най-вече в градовете Варна и Стара Загора. Възнамеряват скоро да издадат и своя първи албум, над който работят в момента.
Един от любопитните факти за берлинската банда Placid Revival, е че в състава и има и българско участие. Цветан Стоянов е един от основателите на групата и във времето, в което не се опитва да бъде новият Слаш, е преподавател по класическа китара в Университета на Изкуствата в Берлин.

Групите The Pomorians, Млък!, Sepuko 6,  Downslot и Fyeld са вече утвърдени имена на родната рок сцена и в Мъглиж за пореден път ще покажат своята класа пред феновете си.

Последни на сцената ще се качат местните знаменитости Ivo Ruev Band 69 , които са и организатори на фестивала. Песента на групата от края на 2012  „We are going to Maglizh”  ( с оригинално заглавие “We are all around” ) се превърна за кратко време в местен хит и даде името и идеята за фестивала.

На място ще се събират по 2 лв. за вход, като средства ще се предоставят за възтановяване на някои исторически паметници в Мъглиж. Същото важи и за приходите от продажбата на фланелки с емблемата на фестивала. (Тези, които подкрепят тази благородна кауза могат, разбира се, да отделят и повече средства! )

Организаторите се надяват фестивала да се превърне в част от културната традиция на региона, като за следващата година планират той дори да е в продължение не на един, а на два дни.

Подробна информация ще намерите на страницата на фестивала: http://goingtomaglizh.net

  1. #1 написан от Анонимен (преди 10 години)

    ХАЙДЕ! 🙂

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото