Вижте първия видеоклип от предстоящия, дебютен албум на KUOLEMANLAAKSO

Kuolemanlaakso

Kuolemanlaakso

Именувана на едно от най-ниските, сухи и горещи места в света, Kuolemanlaakso („Долината на смъртта“) е създадена през пролетта на 2012 година. Първоначално групата стартира като самостоятелен проект на китариста Laakso (Chaosweaver). Вдъхновен от „Eparistera Daimones“ на Triptykon, мисията на Laakso е да създаде много тъмен и тежък албум, съдържащ запомнящи се и оригинални елементи: един обособен, трагично красив свят.

От самото начало е било ясно, че текстовете ще са на фински език. Те са вдъхновени от сборника с разкази „Helkavirsiä“ на поета Eino Leino (1878–1926) – мистиката на финландските гори и заболяванията на съвременния свят.

Впечатленията на редица музиканти от неиздаваното демо, съдържащо 4 парчета, са толкова положителни, че Laakso решава да превърне Kuolemanlaakso в „пълнокръвна“, петчленна група. Той избира не кой да е, а някои от неговите любимци: вокалиста Kotamäki (Swallow The Sun, Barren Earth), китариста Kouta (Chaosweaver, ex-Verjnuarmu), басиста Usva (Elenium, The Nibiruan) и барабаниста Tiera (Discard, Cult Of Endtime).

През февруари 2012 година бандата стяга багажа си и отива в германското Woodshed Studio, ръководено от Victor Bullok (a.k.a. V. Santura; Triptykon, Dark Fortress). Освен че продуцира, миксира и мастерира разбиващия „Uljas Uusi Maailma“, Victor се включва по негово желание и като гост-китарист в 5 от парчетата, защото страшно много е харесал материала.

„Minä Elän“ („I Live“) е първият видеоклип от дебютния албум, който ще излезе на 23 ноември чрез Svart Records.

„Uljas Uusi Maailma“ track listing:

01. Minä Elän („I Live“)
02. Kuun Lapset („Children Of The Moon“)
03. Nostos & Algos
04. Roihusydän („Blaze Heart“)
05. Etsin („Searching“)
06. Ikiuni („The Eternal Sleep“)
07. Uljas Uusi Maailma („Brave New World“)
08. Aurinko („The Sun“)

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото