Тази година ще се проведе второто издание на S’COOL ROCK FEST

 След дълга, шестгодишна пауза, Пловдив възобновява фестивал за ученически рок банди. S’cool Rock Fest ще се състои в рамките на културния календар на града и ще се осъществи в рамките на десет концерта на ученически банди – нещо, което никой до сега не е правил! Фестивалът е под егидата на „Община Пловдив“ и се организира от фондация „Активна подкрепа за креативност“, с любезното съдействие на Център за сценични изкуства „Stage 51„.

S’COOL ROCK FEST
е предвиден като фестивал, даващ обективен израз на младите хора не само като изпълнители, а и като творци – композитори, текстописци, аранжьори, сценографи. Той ще бъде събитие, обединяващо публиката и хубавата музика в едно цялостно преживяване, едно от новите развития в сферата на музикалното изкуство. Идеята е младите музиканти да се запознаят, да обменят идеи, да се представят пред публика и чрез подкрепата й да добият опит за успешно представяне на други концерти, фестивали и конкурси. Организацията и провеждането на фестивала ще е на два етапа.

Първият етап от S’COOL ROCK FEST ще премине под мотото: Да извадим Рока от репетиционните!
 В периода от март до юни 2016 г. ще се проведат осем прослушвания, под формата на рок концерти, на млади съществуващи училищни групи като част от текущата програма на „Център за сценични изкуства STAGE 51”. Предвид големия интерес на подрастващото поколение към този стил музика, очакваме концертите да бъдат посетени от 3000 до 4000 човека. Десетте най-добре представили се групи, ще бъдат официално поканени да се явят за участие на втори етап на фестивала.

Вторият етап от S’COOL ROCK FEST ще премине под мотото: Рокът за едно по-добро бъдеще!
 Това е същинското провеждане на фестивала с продължителност 2 дни – 9 и 10 септември 2016 година на Лапидариум в Стария град Пловдив, където най-добрите тинейджърски рок групи ще се изявят на сцена – пред публика и поканените хедлайнери. Техен ментор ще бъде Димитър Кърнев – китарист на рок група Д2 и композитор, както и организатор на конкурса „Голямото междучасие“. След края на изпълненията, той ще избере една от представилите се групи за директно участие в „Голямото междучасие“. Известна, доказала се и любима на тийнейджърите група ще закрие с грандиозно шоу рок феста. Всички участници получават награди от спонсори, а най-добре представилите се ще получат и покани от присъстващи организатори на други фестивали.

 Целеви групи – Целевата група за участие в проекта са млади български музиканти на възраст между 14 и 22 години.

 Повече информация относно събитието, както и условията, които трябва да бъдат спазени, за да участва една банда, може да намерите на официалния уебсайт на мероприятието.

Уебсайтhttp://scoolrockfest.org
Facebook страница: https://www.facebook.com/scoolrockfest

s'cool rock fest

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото