Steven-Tyler-Donald-Trump

След като получи две предупреждения от Steven Tyler, Donald Trump каза, че  ще спре да използва песента „Dream On“ на Aerosmith като част от президентската си кампания. Въпреки това, Trump каза, че по-скоро става дума за личните му отношения с Tyler , отколкото за правен въпрос.

Trump заяви пред TMZ, че си е платил правата да използва „Dream On“  на обществени места, но ще уважи искането на Tyler от уважение към тяхното приятелство. На мястото на песента, той ще използва останалите 10-15 песни, които обикновено върти, включително „We Are Gonna Take It на Twisted Sister, за което нейният композитор, Dee Snider, няма нищо против.

Адвокатите на Tyler поискаха вече да не се използва „Dream On“  за целта, въпреки приятелството им, защото не искат да се създава грешното впечатление, че той е свързан със или подкрепя президентската кандидатурата на г-н Trump.“

Стивън работи неуморно и с двете партии – републиканци и демократи по въпроса за реформата на авторското право и позицията му винаги е била последователна по отношение на авторското право и интелектуалната собственост. Просто трябва да се поиска разрешение от музикалните творци. Steven Tyler е написал 100 процента от Dream On“ и става дума за неразрешеното използване на неговата собственост“, каза адвокатът му, Dina LaPolt.