Тазгодишното издание на SEA OF BLACK се посвещава на загиналия сърфист Красимир Гюров

Тазгодишното издание на SEA OF BLACK се посвещава на загиналия сърфист Красимир Гюров, един от организаторите на фестивала.
Ганчо Кожухаров споделя:

Бяхме много близки с Краси и аз предложих да посветим концертите на него. Той присъстваше на всички живи изяви и винаги беше най-отпред. Миналата година дори спряхме концерта заради него. Качи се на сцената и охраната го настигна. The Revenge Project свиреха по това време и прекъснаха сета си. Стана голям панаир. Хората бяха готови да го защитят и да нашамарят охраната заради него. Той винаги е бил много надъхан и активен.

Една от бургаските групи е подготвила специална изненада в чест на сърфиста. Тази година събитието е напълно безплатно и е с подкрепата на община Бургас. Организаторите обаче са измислили как да се разпознават посетителите на концерта: всеки трябва да е облечен с ‘метълска’ тениска, така че да се получи едно истинско sea of black.

Тази година участие взимат Necromancer, Brothers in Blood, Act of Grotesque, Womb of Maggots, Akral Necrosis, Upyr, Axecutor, A-Moral, O.H. и Muddy.
Sea of Black Festival се провежда за втора година под това име. Целта на организаторите от Uberkool Studios и Black Flag е да се възроди познатият от миналото Бургаски Метъл Фест.

Сърфистът Красимир Гюров почина на 17. май тази година, след като падна при скок върху бетоновите тетраподи край Сарафово. Приятелите на Краси организираха мащабна кампания за кръводаряване, в която се включиха стотици бургазлии. Въпреки двудневната борба, лекарите не успяха да спасят живота му.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото