DEEP PURPLE отново обединяват усилия с BOB EZRIN за следващия си албум

Roger Glover

Басистът на DEEP PURPLE, Roger Glover разказа за предстоящият им албум:

Не сме записвали албум от доста отдавна и сега имаме такъв. Мисля, че времето което разделя двата албума наистина помогна. Преди шест седмици се бяхме събрали за около една седмица в Португалия за да работим над новите песни, случайно се оказа, че басистът на IRON MAIDEN, Steve Harris прави студио там. Не е напълно завършено, но той ни позволи да използваме мястото. Бяхме около седмица там в края на която имахме около дузина идеи. От тук нататък ни предстои още една такава сесия малко по-късно тази година и най-вероятно ще започнем да записваме в края на годината, най-късно в началото на следващата.

За процеса на създаване на песните той казва:

Свирим и свирим, и свирим, и в един момент намираме това което ни харесва до толкова, че да ни вдъхнови, след това се опитваме да го подредим в аранжимент. След това Ian и аз търсим за какво наистина е тази песен за да можем да напишем текста й.

Новият албум ще бъде създаден отново с продуцентът Bob Ezrin, който продуцира и „Now What?!“

Поддържахме връзка с Bob през цялото време. Той се превърна в добър приятел. Наслаждаваше се докато работеше с нас по предният албум, така  че едва ли е изненада за някой, че отново ще работим с него.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото