Нова вълна от симфоничен блек метъл от румънците DARK ÆCLIPSE

FB_IMG_1562922139235

 

Луди крале, фантастични създания, войни, водени от земята и от ада, мистична атмосфера, мрачни кралства от приказките.
Нов музикален проект беше създаден през 2013 под името WARMONGER, по-късно прекръстен на DARK ÆCLIPSE, за да не се получи объркване с банди с подобни имена.
Шест години след основаването и три години от първото си изпълнение на живо, DARK ÆCLIPSE се завръщат с дебютен запис, състоящ се от 10 парчета, всяко със своя собствена история.
В официалното съобщение по-долу ще намерите детайли за всяка песен и каква история се крие зад нея:
1. Unholy Dream:
Това е първата песен от дебютния албум и тя разказва историята на един крал, който получава видение, според което неговото кралство ще бъде нападнато от създание толкова зло, че и самият Ад се е отказал от него. Кралството е нападнато, кралят трябва да продаде част от душата си, за да спаси хората си, така става васал на Създанието, превръщайки се в Лудия Крал.
2. The Curse Ov The Witch Doctor:
Вдъхновена от книгата на John Delaney, “The Spook’s Curse”, песента има за главен герой чирак, обречен да носи това проклятие. Създанието от гробницата се опитва да подмами чирака, като разкрива бъдещето му, в което той се превръща в слуга на Дявола, като бива превърнат в създание на Мрака.
FB_IMG_15629229238093. Awaken The Ancients:
Това е една от последните песни, написани за дебютния албум, в която съставът на групата преминава през дълбините на двореца на Дракона Господар, за да извърши ритуал, който ще събуди страховита армия, която да им помага в предстоящите битки.
4. Swords Ablaze:
Това е първата песен, написана откакто бандата е създадена през 2013. Членовете на бандата са героите на тази песен. Те получават мисия да възстановят Пламтящите мечове на Архангелите. Повреме на мисията си те се изправят срещу демонските орди, но победата е постигната чрез смелост и жертвоготовност, извоювайки свободата на човешката раса.
5. Cine Iubeste si Lasa:
Любовното проклятие е прихванато от румънски етномузиколог Harry Brauner от леля Hirea, вдовица от село Dragusin (Kronstadt). Maria Tanase чува тази песен в дома на Brauner и мигновено се влюбва в нея и започва да я пее. Brauner адаптира песента, така че да подчертава още повече великия гласа на уникалната Maria Tanase, записът е направен през 1937.
6. Ciuleandra:
Когато казваме Ciuleandra, ние си мислим за интерпретацията на Maria Tanase или новелата на Liviu Rebreanu, игра с анцестрален произход, посветена на слънчевия култ и практикувана в гето-дакийски ритуал за изпращане на почвата към небето. Взимайки оригиналната игра и добавяйки неговите насоки, с помощта на оркестъра на Nicusor Predescu, Maria Tanase придава на играта истинска еуфория на ритъма, която завладява слушателя като вихрушка.
7. Momento Mori:
Това е първата песен написана като балада. Действието в песента се развива в града на Лудия Крал, където един паж гледа дъжда от падащи звезди в една чиста и студена нощ, взимайки пороя от звезди за предвестник на злото, което ще последва. Пороят от падащи звезди е последван от черен облак, застанал на хоризонта, напомняйки, че всички хора ще умрат по някое време и звукът на стъпки ще притихне. Изведнъж нощта превзема деня и застояла атмосфера обзема града. Пажът се оглежда за армиите на смъртта, но от тях няма и следа. Поглеждайки на изток, той не вижда никаква слънчева светлина да озарява небето, но… в западния мрак сянката на смъртта дебне зловещо.
8. The Cursed Day:
Песента е трибют към всички тези, които сме изгубили.
9. Through The Dark Void Ov Infinity:​
Това е втората песен от концепцията на бандата през 2013, песента концентрира силите си върху бързата скорост на блек метъл жанра и емоцията на дуум жанра. Песента е продължение, след като героите са върнали мечовете на архангелите и когато се завръщат обратно към двореца си, те са хванати от армията на Господарят, като им е казано, че едно село е нападнато от стар враг. Този враг е Звярът от Бездната. Запътвайки се към мястото на атаката, героите са поздравявани от хората в селото с думите „Те дойдоха! Победителите над звяра, те ще ни спасят!“
Героите пристъпват заедно с призрачната си армията през прага на Бездната и веднага биват посрещнати от нощните същества, жителите на Бездната. Побеждавайки съществата, героите тръгват през жестока бурия към известните Руини на Мечтите, където червените листа са разпръснати като войници, паднали на бойното поле. И в тези руини героите откриват пещерата, в която Звярът се крие, и Драконът Господар постига справедлива сделка с нея. В замяна на нейната помощ срещу Окото, звярът ще получи свой собствен замък в света на хората.

10. Sign Ov The Evil Eye:
В тази епична финална глава, съветът на ÆCLIPSE отива да се бие със създанието, известно като Злото Око, и да освободи Лудия Крал, омагьосан от него.
След като побеждават Злото Око и освобождават Краля и хората му, Лорд  Viemrylaid осъзнава, че въпреки че те са унищожили това зло създание… Знакът на Злото Око ще остане завинаги прогорен в човешката раса.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото