Според Нина Ставрева, фестивал в Каварна ще има и той ще се състои на стадион “Калиакра“

От известно време насам, за българския рок и метъл фен, събитията около следващото издание на Kavarna Rock Fest не са тайна. Съвсем наскоро, Bulgarian Live Music, обявиха, че фестивала си търси нова локация, а от своя страна кметицата на Каварна Нина Ставрева, сподели, че фестивал ще има и той ще се състои на стадион “Калиакра“. Информацията, която ще намерите по-долу, се намира на уебсайта на колегите ни от dobrich.topnovini.bg.

Община Каварна днес стартира разговори с нов организатор на „Каварна рок фест” и съвсем скоро ще обяви промоутъра и групите, които ще гостуват на фестивала. Това заяви за Topnovini.bg кметът на Общината Нина Ставрева по повод разпространеното по-рано днес от промоутърската фирма „Бългериън лайф мюзик” писмо до медиите, в която заявиха, че се търси нова локация за феста.

 “Ние съвсем коректно изчакахме датата 28-и, която бяхме посочили като срок, в който очаквахме „Бългериън лайф мюзик”. За съжаление, научихме за тяхното решение чрез медиите. Дори не си направиха труда да ни напишат официално писмо, да ни се обадят или да влязат по някакъв начин в контакт с нас. Така или иначе, те са си взели решение. Ние сме категорични, че “Каварна рок фест“ ще има“, каза Нина Ставрева.

Тя подчерта, че “Каварна рок фест“ е един и той не може да се случва на нито една друга локация, освен на стадион “Калиакра“.

Обещали сме на феновете фестивал на ниво и няма да ги разочароваме. Заявихме вече, че онези, които са си закупили билети „на зелено”,ще бъдат обезщетени от нас. Те са си купили билети за фестивала в Каварна, въпреки че, фирмата-промоутър ги продава „на зелено”, без да каже на феновете на какво ще се насладят. Не е ясно кой ще пее. Така че, ние ще компенсираме закупилите билети“, заяви кметът.

По повод твърденията на “Бългериън лайф мюзик“ в изпратеното до медиите съобщение, че Общината им е поставяла ултиматуми, Нина Ставрева подчерта, че писмата се пазят и от тях е видно, че Община Каварна неколкократно се е обърнала към фирмата-промоутър с думата „моля”.

Били сме изключително любезни и датите, които сме посочили, не сме ги посочили, за да поставяме ултиматуми, а да са влезем в контакт с тях възможно най-бързо. Защото организацията на този фестивал е свързана с време, а то тече много бързо. В никакъв случай не е ултиматум. Напротив, тяхното писмо беше пълно с ултиматуми относно участието на г-н Цонев в органзацията. Организатор на фест – такава длъжност Община Каварна няма и не предвижда да има. Ние може и да нямаме богатия опит на г-н Цонев, но ни е ясно, че тези събития се организират от доста промоутърски фирми. Но, много държим на това всички организационни дейности да се извършват по правила – ясни и за Община Каварна, и за промоутърите, и в полза на феновете. Договорните отношения, които ще имаме с новия промоутър със сигурнсост ще бъдат направени така, че да защитават интересите на Община Каварна и на каварненци“, заяви още Нина Ставрева.

Коректно изчаквахме да ни отговорят, за да сме коректни към тях, каквито те, за съжаление, не бяха към нас.“, заяви кметът. Тя допълни, че след като в медиите излезе писмото на “Бългериън лайф мюзик“, от Общината са осъществили контакт с нова фирма. Увери, че съвсем скоро ще бъдат обявени промоутърът и групите, които ще гостуват на фестивала в Каварна.

Новият кмет на Каварна Нина Ставрева

  1. #1 написан от angelboy (преди 5 години)

    И кой ще покани тази патка…Муслин Магумаев и Весьолъе ребята….

  2. #2 написан от Анонимен (преди 5 години)

    Дрън-дрън…
    Каварна рок вече е история.

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото