Шведският блек метъл проект ARCKANUM се разпадна

27545437_2084791471537210_2022408548838566037_n

 Шведският блек метъл проект ARCKANUM, стартиран през 1992 г., вече официално е неактивен. Основният член на бандата, Johan Lahger, по-известен под псевдонима Shamaatae, написа следното обяснение в социалните мрежи:

2712_photoВече 25 години държа този проект жив и е крайно време да го приключа. Време е да продължа своето Турсианско пътуване в друга посока. „Den Förstfödde“ е деветият и последен албум на ARCKANUM. Той е посветен на първото дете на Локи и Гулвейг – Йормунганд. Песните са призиви, молитви и магически формули, предназначени да прикриват черните пламъци на Турсианските сили, нейните последователи и Рагнарьок.

Много съм благодарен на всички хора, които подкрепяха ARCKANUM през всичките тези години. Въпреки че слагам край на групата, се надявам да очаквате с нетърпение моите бъдещи проекти. Причината, поради която разпадам ARCKANUM, е, че искам да се съсредоточа изцяло върху моите духовни начинания и моето авторство. Тъй като ми доставя крайно много количество енергия, за да създам албум на ARCKANUM, разбрах, че не това е нещото, с което искам да се занимавам в тази глава от моя живот.

Затова през  2018 г. заявявам, че ARCKANUM приключи, но това не означава, че напълно съм се отказал да правя музика. За тези, които се интересуват от бъдещите ми планове, отсега нататък могат да ме търсят под псевдонима Ekortu. Heill kyni Þursa!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото