SHAI HULUD. MENTAL ARCHITECTS.THEM FRENQUNCIES.

Агентите For the Kids Booking отново заформиха едно от онези събития „…от приятели за приятели. С приятели…“, събирайки ни в B-Side на Mixtape 5 миналия вторник (26 април) заедно с едно от емблематичните имена на хардкора и метълкора – Shai Hulud и софийските групи Them Frequencies и Mental Architects.

Them Frequencies

Лошите новини са, че пултът се счупи, концертът закъсня сравнително колкото всеки един концерт и звукът на Them Frequencies беше пълно чао. За разлика от самите Them Frequencies. Добрата новина е, че след всеки техен концерт си мисля, че това им е най-добрият концерт. Все-ки-път. И докато те безкомпромисно смазват сцената, независимо, че барабаните са полуакустични, публиката нещо не може да вземе решение точно какво ѝ се случва. Долавям обновения в сета, липсва ми любимата „Heartless“ и понякога всичко, от което имаш нужда е някой да ти покрещи в лицето и да създаде хаос около теб.

Mental Architects

Това, което ни липсваше през последните три години всъщост са Mental Architects. Само няколко дни преди концерта те успяха да завършат записите на новия си албум, част, от който чухме и тази вечер и се надяваме да бъде издаден възможно най-скоро. Композициите са нагло добри, толкова, че даже не знам какво да кажа за тях. Мълча. Слушам. И роня сълзи на една бавна, плъзгаща част, която все още не ми излиза от главата. Рядко съм виждала някой член на чужда група да се размърда от бекстейджа, за да види в залата какво се случва, но този път Moe Watson (Shai Hulud, Vagus Nerve) стоеше до мен, отпред. И снимаше (резултатът – тук). Помислете си на следващия им концерт дали ще си седите вкъщи. Аз мълча…

Shai Hulud

…и за някакъв момент ми се искаше концертът да е приключил след Mental Architects. След първия удар от Shai Hulud се отричам от тези грешни помисли. Групата на живо си е абсолютна гилотина, която даже те кара сам да си сложиш главата под острието. Обезглавяват с бързи, рязки и свирепи движения и парчета. На третото дори се отричам от това, че все още си въобразявам, че хардкорът не е моята музика. Бяс пред сцената, от който се опитвам да се спася, крепейки се за Orаnge-ите в ъгъла и заставайки лице в лице с Matty Carlock и няма спасение от чара му. Следвало „bulgarian circle pit“, казва той и с широка усмивка ми намига, за да потвърди усещането ми, че следва „bulgarian mincer“. Стоя си на безопасно и залагам в главата си кой от приятелите ми във въртележката ще бъде смлян пръв. И си давам сметка защо Shai Hulud са една от най-важните групи в живота на For the Kids Booking.

И защо For the Kids Booking правят нещо важно.
Част от приходите от този концерт бяха отделени, за да бъдат в полза на някой, който има по-голяма нужда от тях. Благодарностите са към организаторите, Them Frequencies, Mental Architects, Ugly and Proud Records и всеки един, който беше там.

 

СНИМКИ:

SHAI HULUD
MENTAL ARCHITECTS
THEM FREQUENCIES

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото