България става част от световната премиера на Celebration Day на LED ZEPPELIN

България става част от световната премиера на Celebration Day на Led Zeppelin – легендарният концерт на групата ще бъде излъчен на 21 октомври в кино Арена.


Аудио и Видео от шоуто на групата от 2007 година ще бъдат достъпни в различни формати на 19 ноември.
Феновете на здравия rock‘n‘roll у нас имат шанса да заемат почетно място в историята на музиката. Легендарният концерт Led Zeppelin Celebration Day пристига в кино Арена на 21 октомври (неделя) от 19:30 часа. България е част от световната премиера на концерта, влязъл в рекордите на Гинес с “най-търсеният билет в историята на рок музиката“. Заедно с излъчванията в Лондон, Лос Анджелис, Ню Йорк и много други градове в цял свят, рокфеновете в България, ще могат да видят своите кумири в градовете София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Велико Търново само в дигиталните зали на кина Арена. Билетите са на цена от 10 лв и могат да бъдат закупени от касите в кината или на www.kinoarena.com.
На 10 декември 2007 година Led Zeppelin се качват на сцената на лондонската O2 Arena, за да изнесат трибют концерт в чест на своя скъп приятел и основател на Atlantic Records, Ahmet Ertegun. Това, което последва, е над двучасово шоу, в което бандата представя своя знаков рокендрол, с който успява мигновенно да стане част от легендата на Led Zeppelin.
Към основните членове – John Paul Jones, Jimmy Page и Robert Plant – се присъединява и Jason Bonham, синът на покойния барабанист на групата John Bonham, за да изпълнят заедно 16 песни от техния богат каталог, включително и ключови парчета като “Whole Lotta Love”, “Rock And Roll”, “Kashmir” и “Stairway To Heaven”.
Въпреки че 20 милиона души са заявили желание да закупят билет за шоуто, първото хедлайнерско шоу на бандата от 27 години е гледано само от 18 хиляди притежатели на билети, които са били достатъчно големи късметлии да си осигурят места чрез световната лотария.
Филмът Celebration Day ще види световна премиера от Omniverse Vision на 1 500 екрана в над 40 територии на 17 октомври. Кино прожекциите ще бъдат последвани от премиери в Лондон, Лос Анджелис, Ню Йорк и други големи градове. Билети за публичните прожекции ще бъдат на разположение от 13 септември чрез ledzeppelin.com.
Celebration Day ще бъде достъпен на 19 ноември през Swan Song/Atlantic Records в следните формати: 2CD, 2CD + 1 DVD, 2CD + 1 Blu-Ray, Deluxe Edition 2CD + 2 DVD, Deluxe Edition 2CD + 1 Blu-Ray + 1 DVD, Blu-Ray Audio, 3LP Vinyl Package.
Celebration Day на Led Zeppelin ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

LED ZEPPELIN: Celebration Day
Траклистинг:

1. Good Times Bad Times
2. Ramble On
3. Black Dog
4. In My Time Of Dying
5. For Your Life
6. Trampled Under Foot
7. Nobody’s Fault But Mine
8. No Quarter
9. Since I’ve Been Loving You
10. Dazed And Confused
11. Stairway To Heaven
12. The Song Remains The Same
13. Misty Mountain Hop
14. Kashmir
15. Whole Lotta Love
16. Rock And Roll

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото