SAINTS ‘N’ SINNERS – „Rise Of The Alchemist“ (2022)

Сухата справка сочи, че SAINTS ‘N’ SINNERS са създадени през 2002 г. в Истанбул, а през 2016 г. бандата бе част от провелия се в столичната зала „Универсиада“ в столицата Sofia Metal Fest, което идва да подскаже, че турците са познати на българската рок/метъл аудитория. “Rise Of The Alchemist” е вторият им дългосвирещ албум. Творбата е концептуална като в рамките на 10 парчета мелодичните метъли разказват приказна история. Според техния лидер Deniz Tuncer в този запис песните, въпреки, че не са изцяло симфонични, звучат като извадени от саундтрак на филм и има доста логика в думите му. И наистина има съществена разлика с едноименния им дебют от 2013 г. Тук характеристиката на музиката е симфоничен пауър метъл с всичките му елементи – виртуозни китарни сола, солидни вокали и хорове, стабилна ритъм секция, допълващи ненатрапващи се клавири и мащабни оркестрации. В по-драматичните части се прокрадват и прогресив елементи, а епичността властва от първата до последната минута. Типичио за подобен род албуми е разнообразието в темпото според развитието на историята – присъстват и бързи, и среднотемпови песни, както и задължителните балада („Dreamer“) и продължителна композиция – над 11-минутната заглавна “Rise Of The Alchemist”, която е и предпоследна в списъка. Бихме могли да отличим и високото качество на продукцията, засилващо общото усещане. Материалът е записан на три места – в Истанбул, Мюнхен и Киев, вероятно в търсене на създаването на възможно най-добрия звук. В композиционно и текстово отношение няма да откриете нищо ново – тези неща ги познаваме отдавна от албумите на AVANTASIA, ANGRA и някои италиански и северни банди, но като че ли приликите с творчеството на Tobias Sammet, а вокалът наподобява покойния Andre Matos и някои други популярни вокалисти, изявяващи се в жанра. В крайна сметка албумът предлага достатъчно разнообразие за хора, които не са слушали симфоничен пауър метъл и искат да се запознаят със стила, но също така и почитателите на жанра биха могли да му дадат едно ухо – няма да е пълна загуба на време, пък току-виж открили нещо за себе си.

„Rise Of The Alchemist“ излиза днес, 8-и април, и е първо издание за собствения лейбъл на групата SNS Records. Може да го намерите в дигиталните платформи. Продукцията е създадена преди 2 години, но появята ѝ на бял свят се забавя заради пандемията от коронавирус.

7

 1. #1 написан от Жанета Панайотова (преди 2 седмици)

  Здравейте,бих искала да поръчам две тениски дамска М и мъжка L,на турската група Saint n Sinners, но да бъдат от качествен памук.Колко ще ми струват?

  • #2 написан от Анонимен (преди 2 седмици)

   От кого всъщност искаш да поръчаш, от сайта ли?!?

   • #3 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 2 седмици)

    Нещо девойката се е объркала….

  • #4 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 2 седмици)

   Пробвай от самата група или от собственият им лейбъл…Може и при други дистрибутори…Но пък такава драма за банда от страната с торбестите гащуни…Бре,защо?

 2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 3. Коментари за тази публикация
В началото