ROTTING CHRIST са арестувани в Грузия

Sakis Tolis (ROTTING CHRIST)ROTTING CHRIST са били арестувани на 12 април в Тбилиси, Грузия по обвинения за разпространяване на тероризъм. Мотивите се коренят в името на групата.
 Sakis Tolis споделя, че при пристигането на летището са били спряни от полиция, малко след това им били отнети паспортите и мобилните телефони. На всички въпроси от страна на групата за причините за задържането не е даван какъвто и да било отговор. По-късно адвокатите на бандата са ги информирали, че са в списъка на нежеланите от националната сигурност лица, обвинени в сатанизъм и следователно – тероризъм.

 Без повече обяснения те са затворени в килия, без да имат право на разговор в продължение на 12 часа. За щастие само името Tolis е било в списъка на службите и другите двама членове на групата са започнали разговори с местния промоутър да се направят постъпки за освобождаването им. Благодарение на усилията на промоутъра, адвокати и местни активисти ROTTING CHRIST са били освободени и са изнесли концерт пред грузинската публика.

“ Бихме искали да благодарим на всички наши грузински метални братя за тяхната огромна подкрепа!“

ROTTING CHRIST са напуснали страната без повече премеждия. Концертът в Бургас ще се състои.

 

  1. #1 написан от Коста (преди 2 години)

    Кажи честно…. 😀

  2. #2 написан от miroslav (преди 2 години)

    Метъл банди и фенове може да се арестуват без причина,а пришълците от арабските терористични организаций да се пускат да нахлуват в страните ни.Ако си метъл си подложен на съмнение,но мургав ли си имаш свободата да правиш каквото си поискаш.Fuck off на тази фалшива толерантност.Как да им докажеш,че метъл братството е едно от най-умните и чеснти субкултури по света.

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото