Put your middle finger in the air – Phil Campbell в София

Страхотна и лежерна съботна вечер, в която  най-сетне идва моментът да видим отново Phil Campbell, този път с неговите Bastard Sons. Организаторите са обещали стройна програма и ние бързаме да влезем в душния клуб и да полеем гърлата с единствения слабоалкохолен избор на бара – крафт бира.
Ситуацията пред загражденията е леко обезсърчаваща, но столчетата вече са заети. Настаняваме се централно срещу сцената и малко след 20.45 скромно и тихо на нея се качват младежите от BLOODRUSH. Триото забива без предисловия  парчето The Nova от своя дебют и чак след това установява контакт с малобройната публика. Въпреки това момчетата са радушно приети и единственият говорител на бандата – Коста от сърце благодари на всички за възможността да отварят на това събитие. Следват мощно протяжните и зареждащи с енергия No Man’s Land и още една-две песни от едноименния им албум. Груув настроението и възмъжалите вокали на Коста въпреки всичко не bloodrush 01.09.2018успяват да изтръгнат присъстващите от потната летаргия. Сетът на добричлии завършва със задължителната Dark `n Shady . Аплодисментите са искрени и задължителни – групата има какво да покаже и бъдещето е пред тях.

Сетлист:
1. The Nova
2. 5th
3. No man’s land
4. 619
5. Running snail
6. Dark n Shady

Скоростна смяна на състава и на сцената като по часовник се качват столичаните MARAUDERS INC. Групата вече има изградено име на родната сцена и тези, които не са ги гледали, трябва да знаят, че никой не може да остане равнодушен след тяхно изпълнение. Тежкият рокенрол на HellBobz и компания разчупва леда между плахата публика и първите дълги коси са гордо развяти, тълпата значително се увеличава, но клубът все още изглежда празен. Разчупеното изпълнение на четворката бива прекъснато от лек технически гаф, но момчетата без капка притеснение продължават напред. Достоен за адмирации е и басистът на групата – Васил Биденев, който не спира и за миг да чупи струни и стойки. Вокалистът не спира да омайва феновете и те не след дълго се отплащат с мощни marauders inc -01.09.2018възгласи, с които посрещат някои от добре познатите парчета на бандата. Лиричната част, която ни представят, бива грубо потъпкана (Straight) To The Bone  и кратката им изява завършва с бурни аплаузи за BLOODRUSH, Phil Campbell и самите тях.

Сетлист:
1. Keys To Leeds
2. Eating Crows
3. Suju
4. Reaper’s Face
5. Tease
6. (Straight) To The Bone

Двадесет минути пауза, последни приготовления на сцената и най-накрая малко свеж въздух  сгъстяват редиците на посетителите и дошлите да видят един от последните вестители на изкуството на MOTORHEAD не са оставени дълго в неведение. Класиката Speed King на DEEP PURPLE бива брутално прекъсната и на сцената пред  микрофоните и барабаните се нареждат семейство Cambell и основният глас на квинтета – Neil Starr. Неизменната шапка на Phil и загадъчната му лека усмивка изтръгват от феновете бурни възгласи, а първите акорди на парчетата от дебютния албум на бандата раздвижват не съвсем пълната зала. Ударното начало остава обаче в сянка при досега на всички с класиката  Rock Out, последвана и от друг MOTORHEAD химн – Deaf Forever. Phil, Todd и Tyla вокално подкрепят Neil, който  умело комуникира с публиката. Групата резонно е разделила творчеството си с доста от написаните от мистър Campbell парчета на MOTORHEAD. Така покрай запознаването с новия материал всички имат възможността да поскачат и покуфеят на Born to Raise Hell , а после да бъдат въвлечени  в жестомимична и словесна война с призивите на Neil „Put your middle fingers in the air“. Това и остава мотото на вечерта, като дори вечно сменящият своите китари Phil не остава по назад и ни подканя да вдигнем гордо пръсти срещу всеки и всичко, което  не ни харесва.
Рокенролът се е настанил в залата и изтръгва душите и ушите ни с грубите си пръсти. Не забравяме да почетем всички, които вече не са част от MOTORHEAD – R.A.M.O.N.E.S. и Silver Machine на HAWKWIND не оставят никого равнодушен и тълпата надвиква вокалиста на припевите, за радост на цялата банда. Новият материал е животворна глътка и миг покой преди отново да се втурнем в щурм – следва една от емблемите в рока – Ace of Spades и интересната молбата на Neil да теглим една дълга и продължителна на Tyla преди да чуем вездесъщото й бас начало. Краят очевидно наближава и благодарностите на групата биват финализирани с High Rule, след което  петорката потъва в тъмнината, а ние оставаме да тропаме и викаме за още. Едноминутната пауза не дава възможност на пищящите ни уши да се възстановят и момчетата и Phil се връщат да дозаковат и последния пирон.
Като на един дъх чуваме още четири класики на MOTORHEAD, но те не ни стигат. За жалост това е краят. Деветдесет минутният сет изтича като пясък в дланта ни и ни изхвърля в нощна София, където щастливи и подвикващи си, потъваме в тъмнината.

Сетлист:
phill campbell and the bastard sons 01.09.20181. Big Mouth
2. Welcome To Hell
3. Rock Out (Motörhead cover)
4. Deaf Forever (Motörhead cover)
5. Freakshow
6. Born to Raise Hell (Motörhead cover)
7. Get On Your Knees
8. R.A.M.O.N.E.S. (Motörhead cover)
9. Ringleader
10. Dark Days
11. Silver Machine (Hawkwind cover)
12. Ace of Spades (Motörhead cover)
13. High Rule

Бис:
14. Just ‘Cos You Got the Power (Motörhead cover)
15. Going to Brazil (Motörhead cover)
16. Orgasmatron (Motörhead cover)
17. Rock ‘n’ Roll (Motörhead cover)

Очаквайте снимките от вечерта в нашата галерия.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото