Punk is not dead!

Смърдя на дим (не само тютюнев), бира и пот… с една дума на концерт. Бързам да напиша материала, как аз видях концерта на Marky Ramone’Blitzkrieg. О, за малко да забравя, и ушите ми пищят… С две думи (и един съюз), чувствам се страхотно!

La Muchedumbre

La Muchedumbre

Малко сухи факти. Вратите отвориха с около час закъснение. Това ми даде възможност да разгледам района около клуба, който беше изпълнен от хора с разноцветни коси, прически и грим. Влезнахме първи и още не бяхме преполовили бирите си, когато на сцената излязоха La Muchedumbre, като това компенсира до известна степен закъснението. Звукът беше на доста ниско ниво. Не най-лошия на който съм бил свидетел, но определено очаквах повече.

La Muchedumbre звучаха доста свежо, но заради лошия звук ще се въздържа от оценки. В някои от парчетата се включиха саксофон и цуг тромбон, чиито ефект, обаче на места се губеше. Определено искам да ги гледам в по-подходяща обстановка, защото стояха много добре на сцената. Уви, по време на тяхното изпълнение по-голяма част от тълпата, която беше обградила R.B.F все още беше навън и като че ли не получиха подходящо посрещане…

Alley Sin

Alley Sin

Трябваха десетина минути мястото си на сцената да заемат Alley Sin. По време на тяхното изпълнение публиката постепенно нарастваше, но първите 5-6 метра стояха празни. Всички се бяха дръпнали назад в търсене на по-добър звук. Аз лично такъв не намерих, а се разходих по всички ъгълчета на залата. Представянето на Alley Sin не беше лошо, но определено не по мой вкус. Прекалено много ми дойде позата а’ла Guns’n’Roses. Изпълниха 8 парчета, като на повечето имаше хора в публиката които да припяват, така че явно имат своя контингент фенове. Определено ми беше странно да видя половината членове на Eufobia (на които може да се каже че съм фен) да свирят глем/пънк.

Michale Graves и Marky Ramone

Michale Graves и Marky Ramone

Най-накрая дойде време на сцената да се качи Marky Ramone и групата му. Няма как да не спомена как на Crazy Joe (китарa) и човек от екипа им трябваха десетина минути и два усилвателя за да разберат откъде идва УА-УА ефекта на китарата… След като бе преборен този проблем на сцената излязоха още Michale Graves вокали), Graham VanderVeen (бас) и разбира се самият Marky , който каза само „България, здравей!“ и се започна.

Marky Ramone

Marky Ramone

До края на шоуто единствените думи, които чухме различни от текстове на песни бяха „оne, two, three, four“, изкрещени от Graham веднага след края на всяка песен и бележещи началото на следващата. Сетът на групата се състоя от цели 34 парчета, като за последните 10 трябваше да ги викаме на два биса. За съжаление, не чухме акустичното изпълнение на парчета на Misfits, обещано от Michale. До колкото разбрах са имали технически трудности с акустичната китара (незаредена батерия и/или проблеми с кабелите). Нищо, дано утре (12.04) феновете в Пловдив имат възможност да ги чуят. До скоро празното място пред сцената се изпълни с мятащи се тела и коси, в разнообразни цветове, по време на изпълнението на Marky и компания. Дори и аз се включих в погото, макар по принцип да го правя рядко.  Бяха регистрирани няколко крауд сърфинга от фенове, както и две инвазии на сцената. Макар и без много приказки, между музикантите и публиката, която вече наброяваше повече от 300 души имаше страхотен контакт и се получи доста магнетичен концерт.

Michale Graves

Michale Graves

Като цяло – много силно и емоционално събитие, въпреки забележките по организацията и озвучаването. С една дума (или няколко…) punk is not dead!

Напомняме, че концертът им в Пловдив е днес!!

  1. #1 написан от Рамбо (преди 9 години)

    Относно това ,че не казаха нищо различно освен Хай,1,2,3,4 ,хората за дошли да разбират българската сцена, а не да говорят, направи много по-добре така, като си мълчаха.

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото