Да направим кратка ретроспекция. Годината е 2006-та. Датата – 21 юни. Четиридесет хиляди зрители присъстват на грандиозното шоу на легендите Depeche Mode в София, на стадион „Локомотив”.  Три години по-късно българските меломани са зарадвани от новината, че световното турне на групата ще премине през България. Нещата обаче не протичат толкова гладко. Здравословен проблем на вокалиста Dave Gahan налага голяма част от предвидените в Източна Европа концерти да бъдат отменени – освен у нас, отпадат датите и за Атина, Букурещ, Истанбул, Белград, Варшава и др.

Разбира се, в случая е пресилено да говорим за „проклятие”, но ето че, когато преди вече повече от седмица бе потвърдено дългоочакваното второ гостуване на DM на българска земя (за което ние ви съобщихме ТУК), пред очите ни изникна малко несъответствие. Управата на ПФК „Левски”, чиято собственост е стадион „Георги Аспарухов”, където на 12-ти май би трябвало да се проведе предстоящият концерт, планира мащабни ремонтни дейности по съоръжението, които трябва да започнат през февруари и да приключат за стогодишнината на клуба през 2014 г.

Ние, екипът на Metal Hangar 18, не искаме да бъдем обвинявани в излишно черногледство, но това са фактите, а ние просто знаем колко прави две плюс две. Нека отсега, почти седем месеца предварително, да поставим тази немалка въпросителна пред организаторите от Sofia Music Enterprises и най-вече пред феновете, за които искрено се надяваме да не преживеят повторно разочарование.