„Balls… Off The Wall“ #6 с Awaken

Пет здрави албума. Поне три пъти месечно. Еднократен фронтален разрез и… нула компромиси. Е, крайно време е да си откачиш, ъмм, принадлежностите от стената, да ги поизтупаш от прахта и да ги вкараш в употреба. Защото тук ще ти потрябват. И следващия път внимавай, когато си играеш с остри предмети.

Axewound (Великобритания/Канада) – Vultures (2012)а
Ако случайно не си чул за тях, да те „светна” – нашумяла напоследък супергрупа с Matt Tuck (Bullet For My Valentine) и Liam Cormier (Cancer Bats). Останалите? Ъм, тези сякаш не ти стигат! Vultures е приятна, равноправна симбиоза между модерен метъл и хардкор, а в солата на заглавната песен ще разпознаеш Synyster Gates от Avenged Sevenfold! Добре де, тук-там парчетата звучат откровено лигаво, но имайки предвид това, което прави Tuck с титулярната си група от две години насам, Axewound са като манна небесна, вЕрвайте ми.
Moria (Украйна) – Thinking Out Loud (2012)
В родината им ще ги срещнеш по афишите като Morija, но това всъщност от значение ли е? Очевидно е, че някои от тези момчета са фенове на творчеството на Толкин, но не прибързвай с изводите – за разлика от армиите пауър метъл банди, препускащи из Средната земя, тук интересът стига само до подбора на име, а и освен това си говорим за суров груув/траш, който, е, да, не прелива от новаторство, но поне звучи тежко и ударно, както, по мое мнение, трябва да звучи през 2012 г. един метъл албум. В случая EP, да сме коректни.
Resistance (Белгия) – To Judge And Enslave (2012)
Помниш ли ги? Бяха една от бандите, които придружаваха титаните Death Angel в последното им турне, преминало и през България. Ако си бил сред онези около 150 щастливци в клуб R.B.F. преди малко повече от година и половина, ти е направило впечатление, че с якия си деткор белгийците не привлякоха кой знае колко вниманието на жадната за траш публика, но пък се представиха уверено и на ниво. И преди да съм избягал твърде встрани от темата на това ревю – точно „уверено и на ниво” са думите, които най-добре пасват на To Judge And Enslave.
Iron Curtain (Испания) – Road To Hell (2012)
Ужасно се забавлявам и изненадвам, когато откривам подобни банди. Наречете го предразсъдък, но Испания не ми е в списъка с държави, в които метълът на почит, макар там в действителност да има страхотни групи. Второ, девизът на квартета от Мурсия категорично е „деним и кожа”! Осемте спийд композиции в Road To Hell са способни да те доведат до оргазъм (ъъъ, душевен… но знае ли човек?), а вокалите компенсират немощността си с факта, че ужасно много напомнят да иначе неповторимия… хмм… почерк на дядо Lemmy зад микрофона.
Fatal Smile (Швеция) – 21st Century Freaks (2012)
Признавам, че етикетът „глем метъл” поражда у мен известна доза скептицизъм. Неоспоримата истина обаче е, че 21st Century Freaks е един страшно качествен запис, лишен от типичната сладникавост на глема – шведската стомана си казва тежката дума, а ако прибавите на места и щипка от онова мрачно, кадифено звучене, характерно за, да речем, готик рокерите The 69 Eyes, ще получите Fatal Smile. За да е пълна картинката, разбира се, присъства и задължителната пауър балада. Мисля, че току-що се сдобих с нова любима банда.
 • facebook Recommend on Facebook
 • linkedin Share on Linkedin
 • myspace Share via MySpace
 • twitter Tweet about it
 • rss Subscribe to the comments on this post
 • print Print for later
 • bookmark Bookmark in Browser
 • email Tell a friend
  1. #1 написан от ? (преди 11 години)

   Е, къде са оценките?

  2. #2 написан от Анонимен (преди 11 години)

   Изядох ги. :)))

  3. #3 написан от Oukhil (преди 11 години)

   Охо-с! Открил си Fatal Smile ^_^ Пичовете смениха визията 2-3 пъти, но звука продължава да е безкомпромисен. Имах удоволствието да ги гледам на живо 2009-та и смея да твърдя, че са абсолютни професионалисти, които с нищо не отстъпват на Големите в жанра.

  4. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  5. Коментари за тази публикация
  В началото