Последният Поход на АХАТ – 30 години по-късно

AHAT-Poster2016През 2016 година легендарната рок група АХАТ отбелязва 30 години от създаването си с национално турне.

От създаването си през 1986-та и до днес рок група АХАТ безспорно е запазената марка номер едно на българския твърд и тежък рок. Стилът и звученето на групата се доближават плътно до емблематични течения като прогресив, хеви метъл и прогресив метъл, а за многохилядните си дългогодишни фенове АХАТ неотменно носят ореола на пионери на този стил музика в България. Няма съмнение, че това ексклузивно събиране на членовете на групата за това юбилейно национално турне е едно от най-значимите музикални събития в България за тази година.

 „Това ще бъде последното ни национално турне. Трудно се събираме вече, поради различните посоки и ангажименти на всеки. Решихме да отбележим това събитие най-вече заради невероятните фенове на българската рок музика, както и да предоставим една последна възможност за тези, които само са чували за Ахат и нашата музика, да ни видят и на живо. А за нас е важно, че ще можем за последен път заедно да се поклоним пред хората, които запазиха в сърцата си и обграждат с любовта си нас и нашата музика през всичките тези години…“, споделя фронтменът на Ахат, Звезди Керемидчиев.

Публиката помни множество знакови появи на АХАТ от последните години – като съпорт на Дийп Пърпъл, Юрая Хийп, Уайтснейк, Дъ Кълт, Блек Сабат, Скорпиънс, Айрън Мейдън, както и последното им турне през 2007-а година. Но вече от няколко години АХАТ не са работили заедно.

„Ние вече не сме работеща група, всеки отдавна е поел по своя път и се занимава с различни неща, но решихме, че 30 годишния ни юбилей е прекрасен повод да се съберем, да поработим както някога и да затворим една страница от историята – нашата и на българския рок. А това е една история, която заслужава такъв грандиозен край.“, допълва Денис Ризов, басист на групата.

 

До момента графика за протичане на „Последния поход” е:

22 Ноември   – Велико Търново, Дворец на Културата и Спорта „Васил Левски”.

25 Ноември   – Варна, Дворец на Културата и Спорта, зала МЛАДОСТ

27 Ноември   – Бургас, Спортна зала МЛАДОСТ

28 Ноември   – Пловдив, Панаирна палата 2

30 Ноември   – Благоевград, Спортната зала СКАПТОПАРА

17 декември – София, НДК – ЗАЛА 1

Съпорт на турнето на АХАТ е първата рок дама на България Милена Славова с нейната банда.

Групата пази като тайна и изненада сет листа за концертите, но вече е известно, че наред с емблематичните хитове ще прозвучат и някои песни, които отдавна или никога не са изпълнявани на живо.

ОЧАКВА СЕ ФИНАЛНО ПОТВЪРЖДЕНИЕ ЗА ОЩЕ НЯКОЛКО КОНЦЕРТА – ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ГРАДОВЕ И БИЛЕТИ ЩЕ НАМИРАТЕ НА САЙТА И В МРЕЖАТА ЗА ПРОДАЖБИ НА ЕВЕНТИМ.

Билети за турнето на АХАТ се продават в мрежата на EVENTIM в цялата страна, на място в касите при залите в градовете, както и онлайн на www.eventim.bg

  1. #1 написан от хрх (преди 5 години)

    Тъпо изказване. Щели да затварят страниците на историята на българския рок. Рок е имало преди вас, ще има и след вас. Не сте толкова специални.

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото