Интервю с Adrian „Outlaw“ Lawson – (IXXI, ANGREPP)

adde

Мисля, че на повечето от вас не е нужно да представям Adde Lawson, защото им е познат като Outlow от IXXI, които ни посетиха в края на миналата година. Тогава малко закъснях с интервюто си. Тъй като обаче точно след седмица ще видим Adde отново на живо в София (на 14.10 в клуб Live&Loud като част от фестивала Autumn Souls of Sofia) с траш проектът му Angrepp реших да поискам реванш. Вижте какво ми разказа за Angrepp, IXXI, за гостуванията му тук, има ли траш метъла почва в Швеция, и още любопитни неща.

Satania: Здравей, Adde! Благодаря за отделеното време!

Вече беше в България с IXXI. Какво запази като спомени и впечатления от тук?

Adde: Благодаря, че отдели време да направиш това интервю с нас!

Да, миналата година за първи път посетих София и това наистина беше страхотно. Страхотен съпорт за нас като хедлайнери на шоуто и за първи път изобщо в България. За съжаление не можах да видя много повече от града освен Live&Loud и Black Lodge Bar. Този път ще имаме малко повече време така, че да уловим атмосферата на града. Освен това за мен е повече от добре, когато всички тези хора дойдат да ни видят, това е най-хубавото, върховно изживяване!

S.: Точно както Grá наскоро, вашето Eastern Minion Tour беше първото ви турне в Източна Европа. Защо, според теб шведските музиканти обичат тази част от Европа и винаги се връщат тук? (Това наистина е феномен, който ние феновете не можем да си обясним 🙂 )

A.: Труден въпрос за отговор. Моята теория би била, че тези хора в източната част на Европа все още не са разглезени с метъл събития. И хората, които отиват на концерти може би показват своята подкрепа по различен начин от хората в други части на Европа. За групите това е, разбира се много по-радващо. Отново, това е моята теория и възприятие, може би е друга причина по друг начин. Освен това мисля, че е малко по-екзотично да пътуваш до тези части на Европа.

S.: Хората вече те познават с IXXI. Но Angrepp е различна група с различен стил и послания. Разкажи ни как събра Angrepp и кои музиканти стоят зад групата?

A.: Присъединих се към Angrepp много преди IXXI. Всъщност се присъединих към Angrepp преди изобщо да имаме това име. Преди това групата се наричаше Draug, но ние никога нищо не записахме и не направихме нито един концерт. Групата остана почти непроменена със същия вокалист и китарист през цялото време. Първият ни барабанист напусна преди основаването на Angrepp, вторият беше Fredrik Widigs, който сега свири в Marduk, а нашият пръв басист беше Natt, който по-късно се присъедини към Dark Funeral. Така, че имахме добри музиканти . Днес имаме Jakob Hallegren от Månegarm на барабаните и Titan, който свири на китара в IXXI, на баса в Angrepp.

Темата на текстовете на Angrepp са доста различни от IXXI. Те са по-прости и има по-ясни значения за този, който ги чете за първи път. Също бих казал, че музиката е много повече повлияна от пънк, закачливи метъл рифове и траш, от IXXI, която е повече ориентирана към създаването на „тежък“ блек метъл.

S.: Доколкото знам (поправи ме ако греша) Agrepp означава атака. Срещу кого е насочена твоята атака и може би гняв?

A.: Хаха. Никога не съм мислил за това по този начин. Мисля, че името просто изразява отношението, което носим с нашата музика.

S.: Каква е темата на текстовете на Agrepp?

А.: Бих казал предимно секс, насилие, зло и пиене е, което повечето песни имат като съдържание по един или друг начин. Както казах по-рано, текстовете са доста прости. Някои са на шведски и придобиват друг смисъл за някой, който знае шведски.

S.: Каква нужда изпитваш да твориш в две групи с различни стилове?

А.: Хаха, ако имах време бих искал да имам повече групи с различни стилове блек метъл. Но това просто не е възможно. Късметлия съм, че в края на краищата имам две групи, чрез които мога да изразя себе си.

S.: Последните албуми на IXXI и Angrepp са отпреди две години. Имате ли нов материал и ще чуем ли нещо ново от някоя от тези групи скоро?

А.: Мисля, че IXXI би била първа по ред за нов албум, но отново нищо не е сигурно. Наскоро говорихме за нов албум на Angrepp, но ще видим кога ще имаме време за това. Винаги е предизвикателство, тъй като винаги правим аранжиментите заедно и това отнема време. В края на краищата не бързаме с нищо, което да издадем с групите. Ако правим нещо то е защото имаме нещо ново, което искаме да реализираме, не защото непременно трябва.

S.: Един малко странен въпрос, но хвърли в догадки доста мои приятели (и мен). От къде е интрото в Warfare?

А.: Ако трябва да съм честен вече не помня откъде го взехме, хаха.

S.: Траш метъл в Швеция. Не мислиш ли, че е малко необичаен стил за място определено като една от люлките на блек метъла и мелодичния дет?

А.: Не знам колко е достъпен траш метъла тук в Швеция. Разбира се много хора се показват, когато Slayer са в града, но за мен това не може да каже много за траш метъл сцената. Мисля, че има респект към нея, но може би, както ти каза блек, дет и мело дет метъла надделяват над другите жанрове тук. Рядко виждам нови групи с по-млади хора, които се афишират с олд скуул траш лого на обложките.

S.: Колко различна е според теб екстремната сцената сега, сравнена с тази от 80-те и 90-те години? Новите групи, според теб внасят ли нови идеи или просто експлоатират на готово, това което е създадено до момента?

А.: Лично на мен наистина не ми пука ако чуя музика и я асоциирам с нещо, което е написано преди 20 години. Ако е добро, е добро и продължавам да слушам. Понякога разбира се някоя музика може да бъде преживяна като не иновативна, която си чувал много пъти преди това. Но за това нека слушателя да съди. Радвам се, че хората оценяват един друг работата си. Едно нещо е сигурно и това е, когато ти все още можеш да бъдеш иновативен и да правиш неща, които ще бъдат ново преживяване за хората.

S.: Как изглежда един концерт на Angrepp? За какво да бъдат подготвени феновете? Защо трябва да бъдат там?

А.: Те не трябва да бъдат там, освен ако не го искат. Ние винаги носим добро, забавно наситено шоу, така че всеки, който не дойде ще пропусне нещо! Винаги опитваме да хвърлим няколко изненади, разбира се, но не искам да разкривам твърде много сега.

S.: Благодаря за интервюто. Последни думи към българските фенове. Очакваме те!

А.: Ще се видим другата седмица!

 

Официална страница на Angrepp

 

  1. #1 написан от Daro Metal (преди 3 години)

    Хубаво интервю, само следващият път си проверявайте малко нещата….. в Швеция има от всеки стил групи това, че не са големи като Entombed, Dismember и т.н. не пречи сцената да е бъкана с разнообразни стилове

    • #2 написан от Satania (преди 3 години)

      Благодаря! Колкото до другото всеки има различно усещане за нещата. Никъде не сме казали, че Швеция е само блек или дет метъл.

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото