Подробности за бъдещия албум на NIGHTWISH

Nightwish

Nightwish

В скорошно интервю пред финландското музикално списание Soundi, Tuomas Holopainen, клавирист и лидер на NIGHTWISH, разкри още подробности за новия албум и филм на финландците – „Imaginarium„.

В интервюто, дадено точно преди да отлети за Лондон, където ще се правят записите на хоровите и оркестралните части на албума, Tuomas споделя, че той е автор на всичката музика в „Imaginarium“, с изключение на едно парче, написано от Marco Hietala.

Новият диск съдържа епична 20-минутна композиция, коятo е възможно и да бъде разделена на две часто по време на мастеринга. Ето защо още не може да се каже дали албумът ще съдържа 12 или 13 песни. В албума отново ще намерят място оркестрациите на Pip Williams и разнообразните келтски инструментации на Troy Donockley (както в „Dark Passion Play“). „Използваме доста етно инструменти, като Taiko drums и зурна, хоровите партии отново са изпълнени от The Metro Voices“.

Филмът „Imaginarium“, режисиран от Stobe Harju, ще следва основната тема на албума и неговата история, но ще включва и диалози. Предварителната работа по него е приключена, но още не са избрани актьорите. Според Holopainen ще бъдат подбрани неизвестни актьори, защото „непознатите лица ще оставят повече пространство на зрителите.“ Място за снимките също не е избрано още.

Imaginarium

Imaginarium

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото