Още новини за Рок-Академия Троян 2016

Излезе още официална информация от организаторите на обещаващата Рок-Академия Троян 2016. Ето какво гласи точно текстът, публикуван на официалната страница на събитието:

Вече четвърта поредна година изданието на „Рок-Академия с конкурс за авторска песен“ ще зарадва жителите и гостите на града. В периода 17 – 19 юни Троян ще бъде център на рока.

 

Рок-Академия е събитие, уникално по рода си, поради няколко причини: концертите, включени в програмата, са напълно безплатни и достъпни за всеки, който желае да усети атмосферата в Троян. Организаторите поставят акцент върху стимулирането на млади, прохождащи групи, които имат шанс да черпят опит от професионалисти, доказали се на музикалната сцена у нас и по света. И през 2016 г. за първите три групи – победители в конкурсната част на събитието е предвиден награден фонд, който включва: самостоятелен концерт в рамките на следващото издание на Рок-Академия, Троян; професионален студиен запис на авторската песен и излъчването й в национален ефир и предметна награда.

 

Всяка година Рок-Академия организира и провежда майсторски класове, като през 2016 г. майсторските класове по китара ще бъдат с участието на Цветан Недялков от „Ку-ку бенд“. Очаква се потвърждение на още един известен музикант, за майсторския клас по барабани. Младите групи ще имат възможността да черпят опит и от легендарния рокаджия Джо Лин Търнър, който е изненадата за любителите на рок музиката за 2016 г.

 

За удобство на гостите, през настоящата година на събитието е предвидено монтиране на екран в градинката при Информационно-културния център, на който да се предава концертът на Търнър.

 

Водещ е добре познатият на троянската публика, а и не само на нея, Симеон Чешмеджиев от радио Z-Rock, който традиционно е част от музикалното събитие.

 

Както и предходните години, така и през 2016 г. рок събитието ще е съпроводено с бирен фест.

 

rokakademia2016

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото