Обявиха условията за участие в „Рок-академия Троян“ 2017

По-рано днес организаторите обявиха официалните условия, с които желаещите групи ще трябва да се съобразят, за да станат част от таз годишното издание на конкурса за млади банди „Рок-академия Троян“.
Те са както следва:

1. За участие във фестивала се допускат рок групи с участници на възраст до 33 години, като поне 2 от тях – до 29 години.
2. Рок групите да имат в репертоара си минимум една авторска песен, която не е награждавана в предишни издания на „Рок-академия Троян”.
3. Заявка за участие.
3.1. Заявката съдържа:

кратка творческа биография (име на групата, снимка, местопребиваване, трите имена на участниците);
запис на една авторска песен в свободно избран аудио или видео формат; ръководител на групата (имейл адрес и телефон за връзка).
3.2. Заявките за участие се приемат до 09.06.2017 г. на:

сайта на Рок-академия, Троян http://www.rock-troyan.bg, e-mail: info@rock-troyan.bg

4. Конкурс за авторска песен:
4.1. Песента не трябва да бъде по-дълга от 5 минути;
4.2. Песента не трябва да е издавана официално от музикални издатели и компании и да е публикувана в албум;
4.3. От подадените заявки за участие ще бъдат подбрани до десет рок групи (от цялата страна, без гр.Троян). Резултатите ще бъдат обявени до 15.07.2017 г. Информацията ще се публикува на сайта на Община Троян и сайта на „Рок-академия Троян”, след което ще бъдат уведомени и участниците;
4.4. Ако възникнат обстоятелства, поради които дадена група от селектираните не може вземе участие във фестивала, е необходимо групата да уведоми организаторите не по късно от 20.07.2017 г., за да бъде поканена следващата по ред селектирана група.
5. Организация:
5.1 Организаторите от Община Троян осигуряват безплатна нощувка за участниците в конкурсната програма;
5.2. Настаняването се извършва на 01.07.2016 г. (събота) след 12,00 ч.;
5.3. Необходимо е организаторите да бъдат уведомени дали участниците желаят да се възползват от предоставените нощувки;
5.4. На концерта на 01.07.2017 г. (събота) участниците трябва да представят не повече от 3 песни от репертоара си, като една от тези песни да е песента, подадена в заявката за участие в конкурса за награда.
5.5. Участниците изпълняват на живо своите песни при еднакви технически условия, като всеки участник, китарист, басист или кийбордист е необходимо да носи личния си инструмент и има право да използва личните си китарни ефекти и процесори. На барабанистите ще бъде предоставен общ сет барабани; при тяхно желание могат да използват личните си: чинели, соло барабанче и педал за касата.
5.6. На 02.07.2017 г. (неделя) на заключителен концерт, ще се състои награждаването на групите победители.

Песните ще бъдат оценявани от компетентно представително жури.

Наградният фонд включва:
Самостоятелен концерт в рамките на следващото издание на Рок-академия, Троян.
Професионален студиен запис на авторската песен и излъчването й в национален ефир
Предметна нагарада;

Тази година събитието ще е част от рок купона на Беклемето на 1 и 2 юли по повод July Morning, където гости ще са Б.Т.Р., John Lawton, Обратен Ефект, Контрол и др. Входът е свободен.

 

Рок академия 2017

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото