OLD GRAVE FEST 4th Edition – 9 и 10 Октомври 2015, Букурещ

Romanian Thrash Metal Club с гордост ни представят първите детайли за тазгодишното, четвърто издание на Old Grave Fest 2015 – единственият метъл фестивал в Румъния, който е организиран от фен клуб, за фенове.

Първите банди, които ще участват засега, на познатото ни място Club Fabrica в Букурещ, на 9-ти и 10-ти  октомври 2015, са Dead Congregation (Гърция), Obliteration  (Норвегия), Nekromantheon  (Норвегия) и Pyre (Русия).

Old Grave Fest 2015, the 4th edition

Твърдо отдадени на underground-a, но и уважаващи традициите в жанра, организаторите няма как по-добре да стартират освен с гърците Dead Congregation. Dead Congregation са жив пример за това, че качеството е над количеството, като  се грижат за всеки детайл без да насилват творческия процес  –  доказателството за това са  техните едва  два албума, издадени за 10 години, които за сметка на това, са on top of the charts, в списъка на всеки фен. Дебютният им албум, Graves of the Archangels, Nuclear War Now !, 2008, ни води от динамиката на death метъл сцената в Ню Йорк към нова зони, в който тъмната и потискаща атмосфера преобладава, генерирана само от рифове. Отказвайки да копират предишния си албум или да пускат , какъвто и да е generic материал, те работят шест години за следващият си албум – Promulgation of the Fall, издаден от собствения им лейбъл Martyrdoom, миналата година. Концерти на най-престижните събития от Европейския underground, изграждат статуса им на водеща банда в този жанр.

От другата страна на континента, Норвегия, идва бадна с различен маниер към същия стил музика. Obliteration залагат на ритмичните накъсвания и промени в темпото от thrash и punk към doom пасажи. Имат три издадени албума – Perpetual Decay – 2007,  Nekropsalms – 2009 и Black Death Horizon – 2013, всичките са култови класики сами по себе си за дет метъл ентусиастите, и не напразно са избрани в Fenriz’ Band of the Week. Интересното е, че не само това е връзката им с Darkthrone, те са от един и същ град – Kolbotn, а дебютният им албум е издаден от Tyrant Syndicate на Nocturno Culto. След впечатляващи представяния на фестивалите Inferno, Killtown и Hole in the Sky, Obliteration ще са за първи път в Румъния на Old Grave Fest 2015.

От същия град – Kolbotn, с двама общи участника от Obliteration,  Nekromantheon е една от най-яростните thrash банди за последното десетилетие. Страхотни препоръки във  Fenriz’ Band of the Week, участия на Live Evil и Maryland Deathfest, но това, което има наистина значение са двата им отлични албума, Divinity of Death и Rise Vulcan Spectre, издадени 2010 и 2012 година. И двата са разбиващи, без нито един момент почивка между  здравите рифове, което дава едно единствено послание  към публиката на Old Grave Fest 2015: пригответе се за меле!

Pyre са скорошна банда, която идва от Санкт Петербург, но слушайки дебютния им албум, Human Hecatombs, 2014, имате чувството, че се занимават с това от доста време. Old school death metal банда в духа на Dismember  и  Asphyx, най –вероятно ще ни представят едно екзотично присъствие на сцената.

Засега е това от Romanian Thrash Metal Club … както и обещанието, че ще има още много изненади, докато бъде завършен изцяло lineup-a на Old Grave Fest 2015 и че феста ще бъде едно чисто underground, DIY преживяване, в чест на това, че всеки преди това да е промоутър, участник в банда или tour manager, е един фен, защото всичко започва от там.

 

 

Dead Congregation ( GRE )

https://www.facebook.com/deadcongregation
https://www.youtube.com/watch?v=sjYZKfd5GDY

Obliteration ( NOR )

https://www.facebook.com/obliterationofficial
https://www.youtube.com/watch?v=Ufm0ZEMnZsI

Nekromantheon ( NOR )

https://www.facebook.com/nekromantheonofficial
https://www.youtube.com/watch?v=zOzwYphMi7c

Pyre ( RUS )

https://www.facebook.com/pages/PYRE/183665955062494
https://www.youtube.com/watch?v=lqNHuAWUqUk&feature=youtu.be

  1. #1 написан от ITK (преди 9 години)

    Много съм доволен от миналогодишния фест и със сигурност ще си вдигна гъзъ и тая година – то само тия 4 банди ми стигат, а ще има още доста и със сигурност качествени.

  2. #2 написан от злобчо (преди 9 години)

    Значи,ако някоя група не е препоръчана от дядо ти Фенриз,то тя не е добра,хе-хе…А какво „екзотично присъствие“ ще покажат братушките-не ми се мисли…

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото