NOCKTERN, Mytrip и Saturated Pixels в Първо студио на БНР

Nocktern2-ри декември, 2016 – 20:00ч. – Българско национално радио (бул. „Драга Цанков“ 4)

БИЛЕТИ в системата и на касите на EVENTIM и в „Дюкян Меломан“:

– 8 лв (предварителна продажба)
– 10 лв (на входа на залата преди концерта)

КОНЦЕРТНА ПРЕМИЕРА на дебютното издание на NOCKTERN „No Sugar Added“ (на касета и CD) за финал на концертната серия Alarma Punk Jazz на програма „Христо Ботев“ за 2016 г. В Първо студио на БНР от 20:00ч. на 2 декември, със специални гости Mytrip, Saturated Pixels & SpartArt.

NOCKTERN – нощна музика, която броди из столицата ни вече четири месеца.

Квартетът се появи в късните часове накрая на август, като подгряваща формация на американците Kayo Dot, по време на концерта им в *Mixtape 5*. Сигурно не е случаен фактът, че именно Alarma Punk Jazz открива групата и веднага им предлага да участват във фестивала. NOCKTERN встъпва с твърда заявка за стриктно неконвенционална композиция в пресичащи се сфери като нео класика, ню джаз, даунтемпо и трип-хоп. Композициите са дело на Стоимен Стоянов (Them Frequencies), а всичко това оживява благодарение на:

Лоран Пеш (La Mine De Rien) – контрабас
Шарл Гиро (Hurdy-Gurdy) – цигулка
Иван Андреев (Auditory Ossicles) – барабани
Стоимен Стоянов – пиано

Също така на места в албума се появяват Ангел Симитчиев (Mytrip) и Иво Чалъков (Apemen), които ще можете да чуете в предстоящото CD и касета.

И освен споменатите до тук агенти, тъй като обичат да бъдат изрядни, NOCKTERN са замесили и Иван Шопов (Balknsky, Cooh), който обработва No Sugar Added.

Mytrip съществува на границата между атмосферния aмбиънт и масивите от звук в агресивната инструментална музика. Проектът e дело на Ангел Симитчиев – електро‐акустичен композитор и саунд арт лектор в програмата “Дигитални изкуства” на Националната художествена академия. На 7 ноември излезе „Filament“, първият дългосвирещ албум на Mytrip от 2011 г. насам. Той ще се разпространява дигитално и на плоча от Amek, а версията на касета е издадена заедно със Serpent Eve Records.

В своето дебютно издание „Photons“, мулти-инструменталното дуо Saturated Pixels (Ангел Додов / Любомир Брашненков) показва не само растеж, но свръхрастеж. Носейки елементи от широк спектър жанрове, сред които ambient, experimental, wave, post-punk и психеделична музика, те са оформили своя собствена жива и органична смес. Извлекли само същността, необходима за творческото им съществуване Saturated Pixels са сътворили един нов свят в тяхната си градина на живота. Един свят, движен от припокриващи се минималистични мелодии, еклектични барабани, плаващи синтетични падове, плюс китарни и басови структури, които дават по-сурова вибрация на цялостния електронен звук на EP-то.

SpartArt е специалният визуален бонус на вечерта. Визуализациите на Спартак Йорданов на сцена са с абстрактно-експресивни сюжети. Използва течности, пигменти, субстанции и различни материали. Експериментира с живопис под камера. Също почетен герой от най-първите издания на „Аларма Пънк Джаз“ от 2008-2010г.

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:

https://www.facebook.com/alarmafest

https://www.facebook.com/nocktern

https://www.facebook.com/SaturatedPixelsBand

https://www.facebook.com/mytripx

https://www.facebook.com/spartakyordanov

http://bnr.bg

http://binar.bg/player/punk-jazz

ФБ събитие

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото