Metal Never Dies – интервю с Dave Overkill (Destructor)

SaxonЗдравей, Дейв. Бих искал да ти задам няколко въпроса за  нашия форум Metal Hangar 18. Как се чувства американският траш метъл днес?

Dave Overkill – Траш метълът в Америка е изключително ундърграунд музика. Виртуално траш не се излъчва по радиото с изключение на много малко колежански радиа и едно сателитно. Освен това Америка е много комерсиализирана и много резервирана към истинската метъл музика. Има шепа верни фенове, разпръснати из Съединените Американски Щати.

Saxon – Германия и Wacken викат Destructor ! Как се случи това ?

Dave Overkill – Германия винаги е била много добра с Destructor. Точно сега нещата се развиват много добре за нас. Работихме доста здраво, за да се завърнем , а това беше доста бавен процес. Нашият албум “Forever in Leather” получава добри отзиви и ревюта и се продава добре, така че и нещата вървят добре. Европа също се отнася великолепно към нас и се надяваме на късмета да свирим в различни страни.

Saxon – Ние сме един нов, но много прогресивно развиващ се форум – MH18 ! И интересното е , че доста форумци слушат Destructor. Какво би искал да им кажеш ?

Dave Overkill – Благодаря ви. Толкова е велико да има хора, които да се интересуват от музиката, която свирим. Думите ми към тях са : „Останете истински във възгледите си и моля ви, пожелайте Destructor да дойдат и свирят там, където живеете. Keep The Metal Alive”.

Saxon – Винаги имам неизменен въпрос към музиканта , с когото разговарям – Как е създаден новият ви албум  “Forever in Leather”? Разкажете ни нещо интересно за него ?

Dave Overkill – Destructor записа почти целия албум през 2006 и тогава се натъкнахме на редица технически проблеми в студиото, където работехме. Наистина имахме доста сериозни спънки. Доста изостанахме за няколко месеца и тогава по молба на Auburn Records сменихме студиото с ново и и отново започнахме от начало. Още малко време ни трябваше, за да завършим “Forever in Leather”, но резултатът си заслужаваше усилията. Всички песни са нови. Нито една от тях не е от „старите” дни. Искахме да докажем на самите нас и всеки останал, че можем да свирим все още по най-добрия начин.

Saxon – Достатъчен ли е музикантския живот да поддържа семейство и къща в Америка? Какво правите освен музика? Работите ли нещо друго?

Dave Overkill – Не много банди печелят достатъчно пари от музиката си, за да оцелеят. Всички ние работим и нещо друго, за да си платим сметките. Destructor съществува все още, защото имаме мисия и любов към музиката. Ако се занимавахме с музика, за да искараме пари, щяхме да се предадем преди много години.

Saxon – Като оставим траш музиката настрана каква друга музика слушаш и кои групи ?

Dave Overkill – Харесвам много разнообразна музика и я привнасям цялата в нашия метъл. Траш метъл музиката не ми влияе при писането на музика. Тя ме кара да искам да чупя столове и лампи. Все още обичам всички групи от Новата вълна на Британския хеви метал както и рока и хардрока на 70-те. Двете нови неща, които наистина много харесвам са Amon Amarth и Turbonegro. Аз обичам всичко от пънка до класическата музика. Музиката е велико бягство от действителността.

Saxon – Любовта към рок и метал музиката в България е много голяма. Дори има и ежегоден Thrash Til Death фестивал. Как би ни обяснил възраждането на метъла по света?

Dave Overkill – Metal Never Dies. Когато на хората им призлее от цялата тази скапана музика, която им се тика в ушите, те се обръщат към метъла и по този начин се бунтуват. Метълът е гласа на хората, които са фрустрирани от живота и от състоянието на света. Точно когато човек си помисли, че метъл музиката безвъзвратно си е отишла, тя се връща по-добра и по-силна от преди. Ние сме част от всичко това and we are ready to smash your skulls with power.

Благодаря ви за въпросите и интереса към Destructor.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото