Юбилеят на Kavarna Rock пристига с ново издание на Jägermeister Battle of the bands

Забиване на една сцена с TWISTED SISTER и запис в звукозаписно студио са сред наградите на конкурса!

 През 2015-та Kavarna Rock ще удовлетвори не само музикалните желания на феновете, но и стремежите на младите рокаджии, които мечтаят за светлините на прожекторите. След големия интерес сред младите банди, второто издание на „Jägermeister Battle of the bands“ ще зарадва нови изпълнители, които ще се включат в 10-годишния юбилей на най-големия рок фестивал в България.

Условия:

До 10 март кандидатите да изпратят на е-mail: battle@bglm.eu
– 2 или 3 авторски парчета, сред които поне едно трябва да бъде на английски език.
(условие е видеата да бъдат качени в YouTube)
– да бъде приложена информация за групата
– лице и мейл за обратна връзка
– предпочитан град за кастинг (София, Пловдив или Варна).
– Бандата да може да изсвири минимум 30-минутен сет.

 По изпратените материали предварителен подбор на групите ще се извърши до 22 март. Следващите дни ще бъдат обявени класиралите се, както датите и местата на кастингите в трите града, когато участниците ще трябва да представят на живо своя музикален потенциал.

 Квалифицирано жури ще излъчи две български групи, които ще влязат в битка с банди от страните съседки още през първия ден на Kavarna Rock 2015.

 В „Jägermeister Battle of the bands“ ще се включат и 2 групи от Румъния, която миналата година демонстрира сериозен интерес към събитието с общо 35 кандидата.

 В надпреварата ще участват и 3 групи избрани от кандидатите от Молдова, Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Грузия, Русия, Украйна и др.

 На 26 юни 2015 на сцената на „Jägermeister Battle of the bands“ , ще свирят в битка 8 рок банди, от които публиката ще избере две победителки. На сцената ще излязат и миналогодишните победители DOWNER KILL, които след безмилостна надпревара, спечелиха овациите и сърцата на феновете.

 Едната група победител ще бъде удостоена с възможността да открие вечерта на 28 юни, броени часове преди излизането на самите TWISTED SISTER. Освен адреналин и положителни емоции бандата ще получи добър старт в музикалния бизнес със запис в професионално звукозаписно студио. Вторият победител ще отвори вечерта на 27 юни и ще се сдобие с материална награда от фестивала.

Организаторите от Bulgarian Live Music коментират:

Първата година “Kavarna Battle of the bands“ доведе страхотни банди, които търсеха популярност, но и искаха да усетят преживяването, което сцената на Kavarna Rock носи. Очакваме десетото лято на здрав рок да ни зарадва с две нови открития.

Battle of the bands 2015

 1. #1 написан от Филипов (преди 6 години)

  Пак ли ще стане както миналата година? Тогава поне беше обявен за ДВУДНЕВЕН. 8 банди по 30 минути и поне по 15 между тях – няма да има врвме дори и за хеадлайнер. Та сега защо се напъваха за десети, юбилеен и ТРИдневен?

 2. #2 написан от Иванов (преди 6 години)

  пълна тъпотия,вече няма яки групи за село Каварна

 3. #3 написан от стоил стоилов (преди 6 години)

  запълват си 3-те дена

 4. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 5. Коментари за тази публикация
В началото