JOE LYNN TURNER и КИКИМОРА свирят в Сливен

Joe lynn turnerАмериканската хардрок звезда JOE LYNN TURNER ще изнесе концерт в Сливен на 19 септември. Бившият вокалист на Рейнбоу и Дийп Пърпъл ще пее от 19,30 часа на сцената на крепостта „Туида“ заедно с група Кикимора на Николо Коцев, която осигурява участието на звездата в България. Организатор на събитието е община Сливен със съдействието на Офелия Кънева.

Вече започна продажбата на билетите за концерта и до обяд на първия ден бяха продадени около 300 билета, съобщи ръководителят на крепостта „Туида” Мая Иванова, която днес отвори вратите на билетния център за първите почитатели. Цената на билета е 10 лв., като всеки ще може да закупи наведнъж до 10 билета.

Рок събитието ще се състои на сцената на Късноантична и средновековна крепост „Туида” от 19.30 часа, като вратите на крепостта ще бъдат отворени час по-рано. Деца под 14-годишна възраст щe бъдат допускани на концерта след представяне на попълнена декларация от родител/настойник. Декларацията може да бъде изтеглена от сайта на Община Сливен, на 03.09.2015 г. Декларации ще има и на място в крепост „Туида“ и в Общински туристически информационен център (до Виенска сладкарница).

На живо ще могат да бъдат чути едни от най-обичаните рок песни за всички времена, а след концерта феновете ще имат възможност да се докоснат до звездата, известна с легендарните си вокални партии в „Дийп Пърпъл” и „Рейнбоу”.

Джо Лин Търнър е американски хард рок певец. Професионалната му кариера започва през 1976 г. с американската група Фанданго. Става популярен през 1981г., след като замества вокалиста на Рейнбоу Греъм Бонит. След като издава четири албума с Рейнбоу, през 1990 г. става вокал на Дийп Пърпъл, след като Иън Гилън я напуска за периода до 1992 г. По-късно работи с музиканти като Глен Хюз и Ингви Малмстийн. Има успешна солова кариера. От 1996 г. е вокалист на финландската рокгрупа на българина Николо Коцев Брейзън Абът. С Брейзън Абът Търнър посещава България за първи път за концертни турнета през 2002 – 2003 г., а през 2007 г. също с Брейзън Абът участва в рок-фестивала Берксток в Берковица. Тази година Джо Лин Търнър беше у нас по покана на един телевизионен музикален формат.

Билети за концерта могат да се закупят от Общинския туристически информационен център /до Виенската сладкарница/ от 10 до 13 часа и от 14 до 19 часа през делничните дни, и в Късноантична и средновековна крепост „Туида“ от понеделник до неделя – с часове от 9 до 20 часа.

Повече информация за концерта може да получите на уеб страницата на Късноантична и средновековна крепост „Туида”: http://tuidacastle.bg както и на телефони: 0895 467289, 0879 599148 и 0878 640224. Въпроси може да задавате на ел. поща: tuidacastle@gmail.com

Деца до 14 години ще могат да посетят концерта на Джо Лин Търнър само след представянето на декларация от родител и билет. Това се наложи в резултат на полемиката, възникнала в медийното пространство относно възможността деца до 14-годишна възраст да присъстват на концерта. Община Сливен, като организатор на събитието, държи да направи следното уточнение: възрастовото ограничение е израз на отговорността на обществената институция за здравето и сигурността на децата.

Предвид на сложния терен с културно-историческо значение и събирането на множество хора, загрижеността е оправдана.

При желание на родители/настойници деца под въпросните 14 навършени години да бъдат допуснати на проявата, ще им се предостави възможност за това посредством декларация, в която те изрично ще поемат отговорност за пребиваването на децата на територията на концерта. Бланката на декларацията ще бъде качена на сайта на общината на 3 септември. Попълнена и подписана, тя трябва да се предостави при влизане през пропусквателните входове. Бланки ще има на разположение в общински туристически информационен център (до Виенска сладкарница) и в крепостта „Туида“.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото