АНИМАЦИОНЕРИТЕ с нов материал след концерта

Подготовката за концерта на АНИМАЦИОНЕРИТЕ е към своя трескав край. Бас-китаристът на Moby – Светлана Василева, която се присъедини към групата за събитието в *MIXTAPE 5* този петък, 9 ноември, е вече в София и усилено репетира с момчетата. АНИМАЦИОНЕРИТЕ обещават да се разпишат не само с размазващ лайв, но и с нов материал, който ще излезе след концерта.

Странното е, че за първи път ми се случва да репетирам в София за концерт и за първи път да репетирам с брат си истински. Радвам се много, че сетът придобива форма и все още не са ме уволнили от Анимационерите. А и че има автомат за бира в студиото!”, сподели Светла впечатленията си от работата с АНИМАЦИОНЕРИТЕ.

Не мога да повярвам. Тя записа още преди да сме репетирали каквото и да било,” очарован е фронтменът на групата Георги Згуров-Гурко.

Програма на събитието:

*MIXTAPE 5* (София, НДК)

19:30 – Отваряне

20:00 – Bassquit (The Reunions, Cigaretta, World Wide Wool) – Live Act

20:45 – Shakermaker DJ Set (Britspotting DJ Team)

21:30 – The Barbarones – Live

22:15 – Анимационерите – Live

After-party – клуб Строежа.

Билети за концерта се разпространяват в мрежата на Ticketstream.bg, като първите 100 броя са на цена от 8 лв., а останалите – 10 лв. Касите – Строежа, Бар Петък, Офис 1, На тъмно, Техномаркет, М-тел, Мултирама, Ориндж, TBI Credit. Препоръчва се предварителното закупуване на билети!

Събитието се организира от Строежа, с приятелското рамо на Jack Daniel’s.

Изпълнителите

АНИМАЦИОНЕРИТЕ се събират през февруари 1997, като обединяват членове на активните по това време Сбогом, Жозефа и Lacrima Christi. На годишните музикални награди на ТВ ММ през 2000 получават награда за най-добър рок-алтернативен хит за песента „Красива Лулу“, а през 2004 за най-добър албум за „Плюс“. Анимационерите са инициатори в създаването на независимата организация „Жълта Музика“, заедно с Babyface Clan, Bluba Lu, Уикеда и Остава. http://animacionerite.bandcamp.com/

BASSQUIT е неаналоговият аспект на Владо Ковачев, 1/3 член на The Reunions и съосновател на колективизационната бригада World Wide Wool. Недигиталните му прояви като първопричина, приятелски съпорт и случайно минаващ включват, но не изключително, Cigaretta, Lovers of the Bomb, Fyeld, No Way 2 Pain, Agressor и разни други. Има издадено EP, посветено на две будапещенски улици и свръзващия ги площад. Може да бъде чут на http://bassquit.bandcamp.com/ .

SHAKERMAKER е основоположник на брит-поп движението у нас. Познат е от многобройните си тематични партита в различни клубове в страната. Самият той ще гостува и на афтър-парти, което ще се случи в клуб Строежа веднага след края на концерта в Микстейп.

THE BARBARONES са четирима другари, които съчиняват, изпълняват и записват чудесен микс от инди, алтернатив, фънки и груви музика, която разтанцува. „People & Bricks” (2011) е дебютният албум на бандата, а през септември тази година излезе и EP-то „The Final Word/Jumping over the Tracks”. Могат да бъдат чути на: http://thebarbaronesbg.bandcamp.com .

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото