JETHRO TULL преиздават албума “Warchild”

“Warchild: The 40th Anniversary Theatre Edition” ще включва неиздавани досега сингли и песни за оркестър, както и рядко показван видео материал.

Изданието ще е налично като 2CD/ 2DVD, единично CD и в дигитален формат и ще бъде на пазара от 24-ти ноември. Лимитирана серия от винили излиза на 13-ти януари.

През 1974 Jethro Tull обявяват плановете си за “WarChild” – многостранен проект, включващ филм, саундтрак към него, както и нов албум от бандата. През октомври същата година Tull издават запис от 10 песни, който се изкачва до втора позиция в Щатите и до топ 15 във Великобритания, но филмът и придружаващият го саундтрак така и не са издадени. В чест на 40-годишнината на този амбициозен експеримент, Parlophone ще преиздадат “WarChild” с няколко бонуса.

“WARCHILD: THE 40TH ANNIVERSARY THEATRE EDITION” ще бъде наличен като лимитирано издание на двойно CD/ двойно DVD на 24-ти ноември. Сред акцентите в комплекта са:

 • Оригиналният албум с бонус парчета (3 от които неиздавани досега), ремиксиран в 5.1 съраунд и стерео от Steven Wilson;
 • 10 песни за оркестър (9 от които неиздавани досега) и написани за филмовия саундтрак, 4 от които ремиксирани в 5.1 съраунд и стерео от Steven Wilson;
 • Записи, прехвърлени от оригиналната плоча на 96/24, и квадрофоничната версия (с 2 бонус песни) в 4.0
 • Промо метраж от “The Third Hoorah” и кадри от фото сесия/ пресконференция през януари 1974, където е обявен проекта “WarChild”.

–          Книжка от 80 страници със статия за подготовката и записването на албума, синопсис на сценария на филма, бележки към всяко парче от Ian Anderson и рядко показвани снимки.

Като допълнение нов стерео ремикс на “WarChild” ще излезе на единично CD и в дигитален формат на 24-ти ноември, както и на лимитиран 180-грамов винил на 13-ти януари.

Оригинално издаден през 1974, “Warchild представя групата в един от най-плодородните й състави, включващ Ian Anderson, Martin Barre, John Evans, Jeffrey Hammond-Hammond и Barrie Barlow. За разлика от неговите предшественици “Thick As A Brick” и “A Passion Play”, които съдържат 20-минутни парчета, “Warchildмаркира завръщането към песни с по-традиционна дължина, сред които е “Bungle In The Jungle”. Новото Theatre Edition разкрива трио от неиздавани досега записи: “Tomorrow Was Today”, “Good Godmother” и различен аранжимент на “WarChild”, записан след версията във финалния албум.

Феновете, заинтригувани от появата на “WarChild Waltz” в преиздадения “WarChild” от 2002, най-накрая ще получат шанса да чуят и останалата част от оркестралната музика, която бандата създава за саундтрака към филма. Около 30 минути са записани по време на сесиите през 1973-та и 1974-та. Скоро след това, музиката е оставена на съхранение 40 години. До сега.

Албумът Warchild: The 40th Anniversary Theatre Edition” на Jethro Tull ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

“WARCHILD: THE 40TH ANNIVERSARY THEATRE EDITION”

Трак лист

Диск 1

 1. “WarChild”
 2. “Queen and Country”
 3. “Ladies”
 4. “Back-door Angels”
 5. Jethro Tull WarChild 40th Anniversary Theatre Edition 2CD2DVD“SeaLion”
 6. “Skating Away on the Thin Ice of the New Day”
 7. “Bungle in the Jungle”
 8. “Only Solitaire”
 9. “The Third Hoorah”

10.“Two Fingers”

Диск 2 – The Second Act: Associated Recordings

 1. “Paradise Steakhouse”
 2. “Saturation”
 3. “Good Godmother”*
 4. “SeaLion II”
 5. “Quartet”
 6. “WarChild II”*
 7. “Tomorrow Was Today”*
 8. “Glory Row”
 9. “March, The Mad Scientist”

10“Rainbow Blues”
11.“Pan Dance” WarChild Orchestral Recordings
12.“The Orchestral WarChild Theme”*
13.“The Third Hoorah” (Orchestral Version)*
14.“Mime Sequence”*
15.“Field Dance” (Conway Hall Version)*
16.“Waltz Of The Angels” (Conway Hall Version)
17.“The Beach (Part I)” (Morgan Master Recording)*
18.“The Beach (Part II)” (Morgan Master Recording)*
19.“Waltz Of The Angels” (Morgan Demo Recording)*
20.“The Beach” (Morgan Demo Recording)*
21.“Field Dance” (Morgan Demo Recording)*

 1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 2. Коментари за тази публикация
В началото