Излезе новият албум на хардкор легендите Earth Crisis “Neutralize The Threat”

Хардкор легендите Earth Crisis пускат на пазара седмия си албум ‘Neutralize The Threat’, на 4-ти юли през лейбъла Century Media Records. Дискът е продуциран от Chris ‘’Zeuss’’ Harris( Shadows fall, Hatebreed). Обложката е създадена от Ryan Clark.
Ryan коментира: ‘За мен Earth Crisis винаги са били творческа банда. Когато ме въведоха в хардкора, Earth Crisis определено беше група, която се отличаваше от останалите. Тяхната уникална бленда, съдържаща метъл и хардкор, ме направи веднага техен фен. Помня много от концертите им в средата на 90-те, когато скачах върху тълпата, сочейки Karl(Buechner, вокал) и крещейки ‘Street by street! Block by block!’ Тези хора са отчасти отговорни за моите действия за последните 15- плюс години, така че когато ми предложиха да направя обложката за техния нов албум, естествено че се зарадвах много и се възползвах от възможността. Те не само, че бяха страхотни по време на съвместната ни работа, но и все още го могат – ‘Neutralize’ е жесток албум!”
Бандата коментира:’Много сме доволни и щастливи как се получи ‘Neutralize The Threat’. В музикално отношение наподобява структурата на ‘То the Death’, примесена с ритъма на ‘Gomorah’s Season Ends’. Текстовете на всички песни са вдъхновени от реални ситуации и действия, които се случват по цял свят. Заглавията варират от The Black Panther party (американска лява анти-расистка организация до 1982 г.) до Bernard Goetz (осъден в началото на 80-те години за притежание на незаконно оръжие, с което убил четирима младежи, които се опитали да го ограбят. Неговата присъда предизвиква вълна от недоволство сред изнервеното гражданско общество на Ню Йорк, фрустрирано от нарасналата по това време престъпност). Мислим че идеята е много оригинална, като същевременно и запазваме и някои неща, с които сме известни от миналото. Zeuss е страхотен и определено успяхме да постигнем най- добре звучащия ни албум досега. Нямаме търпение да го чуете!’
“Neutralize The Threat” излиза две години след последния албум на бандата, „To The Death” (2009 г.), който има историческо значение, тъй като ознаменува завръщането на групата след 7-годишно отсъствие от сцената. През 2008 г. базираният в Сиракуза, Ню Йорк квинтет се събра отново и подписа договор с лейбъла Century Media Records (под шапката на EMI). “Neutralize The Threat” е вторият албум на Earth Crisis за звукозаписната компания.

EARTH CRISIS са известни като последователи на движението стрейт едж („straight-edge” хардкор пънк субкултура, създадена от бандата Minor Threat през 1980 г. и носеща името на тяхна песен, реакция срещу пънк хедонизма и сексуалната революция, чиито почитатели се въздържат от употреба на алкохол, цигари и наркотици). Техните рифове и „лаещи” декларации са говорител на американските войнстващи вегани, последователи на движението стрейт едж през 90-те години, защитаващи идеите за свобода на хората и животните, за здравословен начин на живот без наркотици и лично усъвършенстване чрез хардкор музиката. Това движение роди активисти, които взеха закона в ръцете си, като изгориха ферми и складове за обработка на животински кожи и директно освободиха животните. Гневният дебютен албум на EARTH CRISIS, “Firestorm”, е бележито издание за хардкор сцената, което комбинира стакато, солови метъл изпълнения, миксирани с лай, политически и полицейски гласове. Текстовете се въртят около злоупотребата с наркотици и идеята за „насилие срещу насилие” към доставчиците на дрога и тези, които си играят с живота на животните.

Посланията на групата за правата на човека и животните и внимателното отношение към природата и околната среда, предизвикват мощни реакции, които надхвърлят рамките на музикалната индустрия. Те получават национално медийно отразяване от CNN, TBS, FOX, CBS, MTV и ABC. Харизматичният вокалист Karl Buechner изнася реч пред членовете на Конкреса за тийнейджърите и употребата на наркотици. EARTH CRISIS са въплъщение на поемане на гражданска отговорност, сила на духа и издръжливост и са утвърдено име в международните метъл, хардкор и пънк общества.

Групата и днес продължава по същия път, като непрестанно работи и се свързва с хора с цел да разпространи посланието си.

Трак листът на „Neutralize The Threat“ е следният:

01. Raise
02. Neutralize The Threat
03. Total War
04. 100-Kiloton Blast
05. Counterstrike
06. By Conscience Compelled
07. Black Talons Tear
08. Askari
09. The Eradicators
10. Raze

А межувременно EARTH CRISIS вече изпълняват „заканата” си и в момента имат поредица от концерти:

01.07. Weinheim – Café Central (Germany)
02.07. Roitzschjora – With Full Force (Germany)
03.07. Oberhausen – Schacht (Germany)
04.07. Immenhausen – Akku (Germany)
07.07. Tilburg – Stage01 (Netherlands)
08.07. Copenhagen – The Rock (Denmark)
09.07. Gävle – Getaway Rock Festival (Sweden)

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото