Кибер пънк експлозия с MAZUT в „Жул Верн“

Снимка: Wins Ton

Снимка: Wins Ton

Датата е осми май, мястото – столичният клуб „Жул Верн“, поводът – естествено поредният концерт на кибер пънкарите Mazut. След многото почивка и празнуване, вечерта с нищо не обещаваше предстоящото избухване, въпреки че Mazut рядко свирят на живо и винаги има интерес към техните концерти.

Малко след 22 часа Ico Dark от Mazut започна с обещаната trash pop селекция от невъобразими и неотразими клипове, които както винаги приковаха вниманието на всички и бяха подобаващо подгряване за същинската вечер.

Полунощ превали, лампите угаснаха и останаха само неоновите светлини, придаващи 80-тарска атмосфера на сцената. Mazut се появиха и ударно започнаха с парчето Turing, посветено естествено на човека, без когото нямаше да имаме компютри. И ако до момента тези от публиката, които ги гледаха за първи път, не бяха сигурни какво да очакват, вече усетиха, че вечерта им определено няма да бъде скучна. Последваха станали вече техни класики като Lost Connection, Speed Test, Summer Sunset, които раздвижиха феновете още повече и нажежиха въздуха в клуба.

Разбира се, по традиция чухме и страхотния кавър на Rain на Cult. Кавърът на GG Allin – Bite It You Scum внесе малко класически пънк сред кибер лудницата, но без нито минута почивка продължихме с Techno Syndrome от легендата Мortal Кombat. Кавърите на „цялата дискография“ на The Normal – Warm Leatherette и Tvod довършиха вечерта и присъстващите. Като за край чухме и емблематичното за Mazut парче Boys vs Girls, с което за съжаление вечерта трябваше да приключи.

След такива вечери човек се замисля, че за щастие имаме и групи, които не се страхуват да излязат от рамките на масовия вкус и не се боят да правят това, което харесват, което им идва отвътре и в което са най-добри. И със сигурност няма да спрат до тук.

А междувременно ако някой проявява интерес, както Metal Hangar 18 вече писа, Mazut търсят китарист.

Setlist Mazut:

Turing
Big Black
Lost Connection
Rave
Hardcore
Zaiberpunxks
Stars
Cyberslap
Speed Test
Summer Sunset
Rain
Feel The Rain
Bite It You Scum
Techno Syndrome
Warm Leatherette
Tvod
Boys vs Girls

Facebook-страница на Mazut

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото