IRON MAIDEN и Onkyo представят ED-PH0N3S

ED-PH0N3SIron Maiden и японската компания, награждавана за постиженията си в областта на електрониката, Onkyo Corporation, с удоволствие представят уникалните слушалки ED-PH0N3S.

По ED-PH0N3S са работили инженери, които са ги изработили специално за рок и метъл феновете по света, за да могат те да се наслаждават на любимата си музика по подобаващ начин! С тези слушалки получавате чист и ясен звук, заради стриктните изисквания на Steve Harris – басист, основател и продуцент на групата.

ED-PH0N3S са достъпни ексклузивно в магазините за качествена аудио техника Richer Sounds в Обединеното кралство, както и онлайн в Европа на MaidenAudio.com от днес.

Официалното събитие за пускането на слушалките ще се проведе в Astro Hall в Harajuku, Tokyo на 8 декември, като има възможност дати за другите държави да следват през 2016. Придружаващото ги приложение Maiden Audio smartphone App от днес е достъпно за потребителите с iOS и Android и включва специални Iron Maiden настройки.

Партньорството на метъл групата и Onkyo беше обявено на шоуто Consumer Electronics в Лас Вегас през януари. През последните месеци Steve Harris е работил непрестанно с Mark Cheffins, консултант в Onkyo, както и с инженерите от Япония. Резултатът – ED-PH0N3S са направени точно по изискванията на Harris за чистота на звука, за да предоставят най-доброто преживяване, когато някой слуша рок или метъл.

Steve коментира как се е случило всичко: „Знаех, че искам наистина добри слушалки за миксирането на The Book Of Souls”, новия ни студиен албум. Всъщност започнах да се интересувам около година и половина преди да започнем със записите, защото винаги ми е било трудно да намеря достатъчно висок клас слушалки, които да изкарват подобаващ звук за този вид музика. Идеята ми беше за продукт, подходящ за всичко, не като тези, правени за съвременната денс музика. Исках добър баланс, нещо, което намирам за изключително важно – да разбираме и оценяваме сложността на звученето на нашата музика. Един приятел от Onkyo предложи да ме свърже с други от компанията, за да създадем нещо, отговарящо на изискванията ми. Започнахме съвместна работа и от тогава непрекъснато подобрявахме и модифицирахме всяка част от слушалките, за да получим идеалния баланс и аз съм изключително щастлив от крайния резултат!”

Mark Cheffins продължава: „Бяхме убедени, че компанията може да помогне на Steve да достигне целта си и се зарадвахме много, когато прие предложението ни за съвместна работа. Задачата беше доста предизвикателна, вземайки под внимание набитото ухо на Steve и безкомпромисността му, но бяхме сигурни, че накрая ще сме способни да му предоставим слушалки, които ще са подобаващи за стандартите му и за специфичното звучене на творчеството на групата. Въпреки огромното количество други производители, пускащи на пазара брандирани слушалки, мисля че това е първият случай, в който инженерите са изработили продукта толкова внимателно. Това трябва да убеди хората, че ED-PH0N3S са единствени по рода си. Тези слушалки са изцяло проектирани за феновете на Maiden и като цяло почитателите на тази музика да слушат любимите си песни с чист звук. Нивото на майсторство и отделеното внимание на детайлите дадоха резултат – сега сме готови да представим продукт за над £400, който ще се продава за доста по-малко.”

Препоръчителната цена на слушалките е £199/€299.

ED-PH0N3S са резултат от почти 70-годишния опит на Onkyo и непоколебимия стандарт на Steve Harris за качество. Тези слушалки предоставят силен и детайлен звук на всякакви висоти.

ED-PH0N3S спецификации:

Driver Type                       Dynamic (Titanium coated diaphragm)
Driver Size                         40 mm
Frequency Response          10Hz – 27kHz
Weight                               245g
Max Input Power                800mW
Pressure Level                   105dB/mW Nominal
Impedance                         32 Ohms
Cable Length                     160cm (63 inch)
Plug Type                           3.5 mm
Supplied Adapter                6.35mm (1/4 inch)

За повече информация, посетете www.ONKYO.com.

Албумът The Book Of Souls” на Iron Maiden е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. В iTunes той може да бъде закупен тук: https://itunes.apple.com/bg/album/the-book-of-souls/id1008725069

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото