Наистина се влюбих в София, България и се надявам да се върна при вас наистина много скоро !!!

Saxon – Как премина цялото турне на Tempestt (с Jeff Scott Soto) и какво мислиш за него, когато е приключило?

Gustavo Barros – Това турне беше много важно за мен и за израственето ми като професионален музикант на международната сцена. Много полезно ми беше да науча разликите между Бразилия и другите държави, в този случай – Европейските страни. И най- нужното ми беше да разбера, как различните култури и нрави и различните хора ще се отнесат към нас като група и на второ място като към бразилци.

Saxon – А какво научи от  Европейската култура? И много ли е различна от бразилската – хаха ?

Gustavo Barros – Да, различна е от Бразилската, но не много, защото ние имаме много *roots* (бел. – нарочно оставям това на англ.) от европейците. Научих, че Европейските граждани обикновено се уважават един друг и уважават много другите раси и народи, но мисля, че това се дължи най-вече на управленската система, правителства и т.н., които работят по – добре , отколкото нашите в Южна Америка.

Saxon – Какъв е Jeff Scott Soto – като личност и на сцената ?

Gustavo Barros – Добреее, Jeff е невероятен човек ! Той е много приятелски настроен, забавен и изключително прагматичен. Има огромна енергия да направи всичко наведнъж. На сцената е невероятен професионалист. Винаги пристига на време и е много пъргав. Jeff Scott Soto има невероятно усещане към публиката в залата и го използва, за да обогати представянето на живо! Мисля, че не трябва да ти споделям, че той е изключителен певец, нали?

Saxon – Не трябва ! А каква е съвременната бразилска рок сцена? Примерно тази в Сао Паоло ?

Gustavo Barros – Значи, рок сцената  в Бразилия в общи линии се състои в следното: „Тийн ЕМОционални Хардкор” банди, които пеят на португалски. Сао Паоло е пълен с неизвестни групи. Има и доста места за изяви, но няма места за новите групи. Повечето са отредени за „кавърбанди”. Хард Рок и Метъл групите са Ъндърграунд банди !
Saxon – Какво ще си спомняш винаги от България, от София, от шоуто и от публиката ?

Gustavo Barros – Винаги ще помня жълтите павета в центъра на София и ще си спомням, че това бяха едни от най- прекрасните хора – тези в залата ! Невероятна публика ! Една от най-добрите, които сме имали на турне засега. Доста по-различна от повечето в другите страни, в които сме били. Българите са хора, много по-приятелски настроени и имат много по- адекватни реакции по време на шоуто, отколкото повечето зрители на предишните ни концерти. Ще си спомням „ракията”…хахаха! В много аспекти България прилича на Бразилия. Смятам, че – в добрия смисъл на думата, ще си спомням хаосът или хаотичните аспекти – от България, както и много милите хора, много по-симпатични и любезни, отколкото тези в повечето страни, които посетихме по време на европейското турне !

Saxon – Трудно ли е да бъдеш само музикант и само от това да си изкарваш парите в Бразилия?

Gustavo Barros – Много е трудно! Но смятам, че в цял свят е така. Аз си изкарвам парите само от музика и от китарите!

Saxon – Какво сподели на бразилските си колеги за турнето, Европа и България ?

Gustavo Barros – Не съм от хората, които говорят много и раздуват истории. Просто разказах за няколко забележителности на някои мои приятели, които никога не са правили това, което аз правя или никога не са ходили в Европа или в страните, които посетихме. Това, което винаги казвам е: „Изгледите, старите сгради и мостовете – в цялост – архитектурата е невероятна !”

Saxon – Много добре знам, че обичаш да свириш джаз и класическа музика ! А обичаш ли да слушаш бразилски Ъндърграунд или гаражни банди или по-скоро обичаш ли да отидеш, ей така, в някой клуб и да гледаш, свириш с или слушаш колегите си?

Gustavo Barros – Обичам да ходя и да свиря навсякъде и с всеки. Но напоследък предпочитам да пооставам вкъщи и да не ходя никъде. Нямам време да ходя и да гледам когото и да е било. По принцип вече предпочитам да гледам добри музиканти и добри банди. Доста добри музиканти вече са лични мои приятели! Много харесвам Ъндърграунд бандите, но в Сао Паоло не познавам много такива.

Saxon – От август 2007г. си част от групата Tempestt и направихте невероятен хард рок албум! Трудно ли е да се направи такъв албум ?

Gustavo Barros – Благодаря ти! Наистина, когато се включих в групата, записът вече беше направен. Аз участвах само в двете бонус парчета за европейската версия на диска. Едната е нова песен, която се казва “Higher (I Can Land)”, и я направих с BJ и Edu , а другата е “Don’t Stop Believing” на Journey.

Saxon – Защо TempesTT завършва на две ТТ ?
Gustavo Barros)– Просто заради майтапа, за да бъдем различни !

Saxon – 100 процента съм сигурен, Густаво, че ще се срещнем някъде в София или в България към 2009г.! Искам да те попитам какво мислиш за рок феновете като Пепи Стоянов, който те покани в София, България ! Според теб, трудно ли е за един бразилец да покани една доста известна рок група в Сао Паоло ?

Gustavo Barros – Пепи е страхотен човек! Много разговаряхме с него за трудностите за помислянето, изобщо, за начало на такъв бизнес! Да, много е трудно и в Бразилия, но много пичове го правят, не само в Сао Паоло, но и в други големи градове в Бразилия !!!!!

Saxon – Как се чувстваш като сешън китарист на “Music Idol ” в Бразилия ?

Gustavo Barros – Свирих в първите два “Idolos” – бразилските “Music Idol” – 2006 и 2007. Но тази година шоуто беше продадено на друг телевизионен канал. Опитът ми , който получих, беше много голям защото ние работихме около три месеца всяка година и правихме звукозаписните сесии всяка седмица. Изпълнявахме десет или петнадесет нови песни на седмица и аз успях да се усъвършенствам. Като за професионалист, това начинание за мен беше много благодатно.

Saxon – Густаво, след месец чакане това е мястото, където можеш да кажеш нещо специално на читетелите на Metal Hangar 18! А на следващата среща на форума ни ще раздам специално направени в печатница копия на автографа ви, ексклузивно за форума !

Gustavo Barros – WoW ! Искам да Ви благодаря за подкрепата и да кажа на всички фенове на Tempestt, че наистина се влюбих в София, България и се надявам да се върна при вас наистина много скоро !!! Ако някой, наистина, иска да узнае нещо повече за мен – нека просто посети моя „myspace”: www.myspace.com/gustavobarros . Там е пълно със снимки от турнето, дори и такива, които са доста лични. Ще се видим скоро! Наздраве !!!

25.04.2008 г.

Saxon